Военнослужещи и техника от и (ВВС) продължават да оказват активна

...
Военнослужещи и техника от и (ВВС) продължават да оказват активна
Коментари Харесай

Военните продължават да помагат в борбата с пожарите

Военнослужещи и техника от и (ВВС) не престават да оказват дейна помощ в битката с в разнообразни области на страната на структурите на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГД ПБЗН) и локалните управляващи, съобщи БГНЕС. 20 военнослужещи от 31-ви механизиран батальон - Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада през днешния ден, 15 септември, работят взаимно с пожарникарите за недопускане разпространяването на пожар в Хасковско. Огънят гори в гориста околност в региона сред селата Планиново, Община Тополовград, и Дервишка могила, Община Свиленград. Военнослужещите са под управлението на началника на щаба на батальона майор Георги Георгиев.
Вчера, 14 септември, вертолет „ AS 532 AL Cougar “ с екипаж от състава на Военновъздушни сили взе участие в разузнаване и гасене на пожар в землището на село Полски градец, община Раднево, област Стара Загора. С помощта на окачен съд вид „ бамбибак “ на вертолета бяха осъществени 22 водохвърляния над региона на пожара.
 Екстремален показател за пожари е в действие за 16 области Екстремален показател за пожари е в действие за 16 области
Екстремален показател за пожароопасност е в действие за територии от 16 области в страната. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт...
Командир на екипажа на машината бе капитан Иван Панев, втори водач полковник Димитър Павлов, бордни техници капитан Божидар Славчев и капитан Деян Йорданов, оръжейни техници офицерски претендент Никола Николов и старши сержант Костадин Джунев. На борда на вертолета като координатор от структурите на Групово дело ПБЗН бе контрольор Михаил Миков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР