Военно-историческата комисия раздаде годишните си награди за 2022 г. Журналистката

...
Военно-историческата комисия раздаде годишните си награди за 2022 г. Журналистката
Коментари Харесай

Милена Милотинова: Гоце Делчев е един от големите будители в своето време и днес

Военно-историческата комисия раздаде годишните си награди за 2022 година Журналистката и телевизионна водеща Милена Милотинова е отличена с премията на името на Гоце Делчев за принос в опазването и популяризирането на българската военна история, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Родственикът на Гоце Делчев маестро Христо Христов връчи премията на Милена Милотинова. Специално за нея беше изпята и оперна ария по негова самодейност.

" Българи от остаряло време " е една от емблематичните произведения на българската литература. Емблематична е тази премия, тъй като е на името на Гоце Делчев, точно по тази причина е извънредно скъпа за мен ", съобщи Милотинова. По думите й звучат неуместни разногласията в една историческа комисия на две страни какъв е бил Гоце Делчев, като самичък той е споделил, че е българин. " Гоце е един от огромните будители освен в своето време, само че може би и през днешния ден ", акцентира тя.

Бриг. ген. Станимир Христов е почетен с почетното звание " Командир-пазител на славните обичаи на българската войска ". Полк. Иван Иванов връчи документа с думите, че бриг. ген. Христов образова българските бойци, а не наемници. " Ще продължаваме да образоваме нашите девойки и момчета на това, което би трябвало да вършим за майка България ", съобщи бриг. ген. Христов.

За проучване на балканската история и доближаване на страните и народите от района премията на Военно-историческата комисия за 2022 година получи Вукота Вукотич от Черна гора. Доц. Марияна Стамова връчи премията и означи, че носители на наградата през годините са били представители от Румъния, Северна Македония и други страни.

Д-р Снежана Радоева е отличена с огромната годишна премия на Военно-историческата комисия за 2022 година за приноса й в проучването на духовността и традициите в българската войска. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР