Военно-апелативният съд наложи нова, по-тежка мярка за неотклонение за бившия

...
Военно-апелативният съд наложи нова, по-тежка мярка за неотклонение за бившия
Коментари Харесай

Кирчо Киров под домашен арест

Военно-апелативният съд наложи нова, по-тежка мярка за неотклонение за някогашния шеф на Националната разследваща работа – генерал-лейтенант Кирчо Киров, оповестиха от прокуратурата.

Тя е изменена от „ парична гаранция ” на „ домакински арест ”. Мотивите – „ заради тежестта на осъщественото закононарушение и размера на наложеното наказване, съществува заплаха подсъдимият да се укрие ”.

Припомняме, че на 22 януари тази година Софийският боен съд наложи на Кирчо Киров наказване 15 години отнемане от независимост и конфискация на половината от притежаваното имущество, поради това че от 2007 година до 2011 година като  шеф на Национална разузнавателна служба, в съучастничество със собствен зависещ шеф отдел, е присвоил от бюджета на службата валута - евро и щатски долари - в изключително огромни размери. Сумата е равна на  повече от 5 100 000 лв., като казусът е изключително тежък, прибавят от държавното обвиняване.

 

Преди осем дни, в ефира на " Здравей, България ", Киров съобщи, че се притеснява за сигурността си. „ Зная кои са поръчителите на дейностите против мен и техните политически ментори. Подготвил съм комплект документи с съответни данни за това, което става. Депозирал съм ги на несъмнено място, тъй като се притеснявам, че нещо може да се случи с мен или с членове на моето семейство ”, сподели той. 

Той е безапелационен, че до момента в който е бил на поста си в Национална разузнавателна служба, е живял с убеждението, че одобрените от него разноски са отивали по предопределение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР