Военният министър на Израел Авигдор Либерман обяви, че Тел Авив

...
Военният министър на Израел Авигдор Либерман обяви, че Тел Авив
Коментари Харесай

Израел няма да спре операциите в Сирия въпреки разполагането на С-300

Военният министър на Израел Авигдор Либерман разгласи, че Тел Авив не бил " благополучен " по отношение на доставките на С-300 на Сирия , само че не може да се откаже от военните си интервенции в опустошената от война страна, оповестяват израелските медии.

По-рано съветският боен министър Сергей Шойгу разгласи, че Москва е доставила 49 единици от противоракетната система С-300 в Сирия, с цел да усъвършенства сигурността на съветските военнослужещи в страната.

 Русия е предала на Сирия С-300
Русия е предала на Сирия С-300

Кремъл гради единна Противовъздушна отбрана защита в Сирия

" Не мога да кажа, че сме удовлетворени от разполагането на С-300 . Въпреки това обаче това е тематика, в която нямаме излаз. Няма метод да не вземаме решения ", разяснява Либерман.

Израелският боен министър също така е изтъкнал, че е значимо Русия и Израел да възстановят естествените връзки , макар техните различия по отношение на свалянето на съветския разследващ аероплан Ил-20.

" Смятам, че най-важното нещо за нас през днешния ден е... да възстановим работните връзки към естественото. Днес това е най-важната задача - да се върнем към естествена работа, съгласуваност, да използваме по-активно " горещата линия ", с цел да предотвратяваме конфликтни обстановки. Трябва да работим ", уточни още израелският боен министър.

 Русия разгласява видео на идването на С-300 в Сирия
Русия разгласява видео на идването на С-300 в Сирия

Кадрите бяха излъчени по телевизионния канал " Звезда "

Либерман още един път е удостоверил, че Израел упреква Сирия за злополуката на Ил-20, като по този метод отхвърля версията на Москва , че израелски изтребители Ф-16 са употребявали съветския аероплан като щит против сирийската противовъздушна защита.

" Повтарям, цялата отговорност носи армията на Асад ... През миналите две години Израел извърши повече от 200 удара против ирански уреди и позиции на " Хизбула " в Сирия. 200 пъти, а нито един съветски боец не получи нито една драскотина . Изведнъж тук се подозира, че има такава " организация ". Това е нелогично . Освен това би трябвало да разберете, че скоростта на Ф-16 е два и половина пъти по-висока от скоростта на Ил-20... и сега, когато сирийската противовъздушна защита откри огън, израелските самолети към този момент бяха в нашето въздушно пространство ", увери Либерман.

Той обясни, че съветската страна не е приела " обстоятелството, който им предоставихме " и упорства на своята версия.

" Ние сме ангажирани в доста цивилизован и съответен разговор, макар сериозността на обстановката, макар трагичния случай. Искам да подчертая, че в изказването на президента на Русия това беше тъкмо метода, по който беше избран - верига от трагични събития, затова е належащо да се третира и схваща по този метод, че както за Израел, по този начин и за Русия това е доста по-препоръчително... да имаме позитивен разговор, да работим дружно, вместо да се занимаваме с обществени спорове ", добави израелският боен министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР