Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов прави извънредно изявление и

...
Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов прави извънредно изявление и
Коментари Харесай

Министър Каракачанов: Животът на летците е най-важен

Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов прави изключително изказване и разкрития за протеста на водачите на летище " Граф Игнатиево " по-рано през днешния ден.

" Това неразбирателство, което през днешния ден беше раздухано по медиите, желае разяснение. Между Министерство на защитата и авиобаза " Граф Игнатиево, както и Военновъздушни сили, има естествена връзка. Да, проблеми има. Трябва да се вършат поправки и да се закупи нов изтребител, а не остарели самолети. Днес въпросът касаеше моторите, които са доставени и на него към този момент отговорено на Комисията по защита. Има контракт за ремонта и в него са разказани условията за моторите. Искаме той да се съблюдава тъкмо, тъй като главната наша грижа е животът на летците. За това не рискуваме да одобряваме моторите, без да е изпълнено всичко належащо, в това число по документите ", съобщи Каракачанов, представен от Пик.

Той още веднъж акцентира, че са отделени 100 млн. лева за повишение на заплатите на военните, които не са вдигани от 2013 година Освен това е подсилен бюджетът на армията и се вършат нужните стъпки за рационализация.

" Не одобрявам приказки за протест на армията или стачки! Армията не е играчка и не може да се употребява за политически игри! Ние изпълняваме нашите обвързване по рационализация и ремонт на техниката, с цел да могат военните да извършват техните отговорности по гарантиране на сигурността в страната ", безапелационен бе Каракачанов след среща с командира на Военновъздушни сили, който преди него на брифинга съобщи, че са извършени диалози с Министерство на защитата и няма неясноти в връзките. /Марица.бг
тагове каракачанов живот летец
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР