Военният анализатор, главен редактор на списание „Арсенал на Отечеството“, запасният

...
Военният анализатор, главен редактор на списание „Арсенал на Отечеството“, запасният
Коментари Харесай

Мураховский разби фантазиите на САЩ за “1000-милната пушка” с помощта на законите на физиката

Военният анализатор, основен редактор на списание „ Арсенал на Отечеството “, запасният полковник Виктор Мураховски разяснява проектите на Съединени американски щати да основат оръдие с отдалечен обхват.

В продължение на няколко десетилетия Съединените щати не престават да изричат мечти за артилерийските установки, способни да поразят цел на 1000 благи. В същото време американците изцяло пренебрегват законите на физиката.

Трябва да се разбере, че в този случай елементарният снаряд с барут не им е от помощ. Работата е, че скоростта на изгаряне на химическата примес не разрешава да се преодолее такова разстояние, в противоположен случай детонацията ще се получи по-рано, което ще докара до щета на оръдието.

Разговорите, че обсегът на активно-реактивен снаряд ще се усили заради спомагателен мотор с твърдо гориво, съгласно специалиста, са безусловно несъстоятелни.

Не единствено това, това техническо решение не разрешава коренно да се промени обстановката, само че и точността на поразяване понижава внезапно, защото работещ мощен елемент внася някои корекции в траекторията на полета.

“И в случай че желаете да увеличите точността, тогава би трябвало да вкарате електроника в снаряда, което прави цената на подобен снаряд като на кораб-разрушител”, акцентира Мураховски.

Освен това сферичната форма на планетата не разрешава да се вижда оттатък хоризонта, а атмосферата е доста разнородна среда с разнообразни температури, вектори и посока напразно според от височината.

Това още веднъж може да бъде обезщетено посредством инсталиране на скъпа електроника. Това не може да устройва едно рационално военно командване, само че съдейки по всичко, това се отнася в по-малка степен до американското.

Военната тематика в Съединените щати е сфера, в която можете да получите доста пари, които не постоянно отиват за положителното на страната. В допълнение към далекобойните оръжия тук можем да включим преувеличенията във връзка с съветските оръжия.

Така изданието National Interest ненадейно назова “оръжие на Съдния ден” подводницата на съветския флот “Юрий Долгорукий”. Експертите обаче считат, че тази публикация е "преувеличение”.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР