Военната служба в Гърция ще бъде увеличена от 9 на

...
Военната служба в Гърция ще бъде увеличена от 9 на
Коментари Харесай

Гърция удължава задължителната военна служба от 9 на 12 месеца

Военната работа в Гърция ще бъде увеличена от 9 на 12 месеца от май тази година, оповестява гръцката организация МИА, представена от БГНЕС.

По съответното предложение на Министерството на защитата, което беше прегледано през вчерашния ден от Правителствения съвет за външна политика и защита, следва да бъде издадено министерско решение.

Гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос съобщи, че предлагането е част от общата рамка за модернизиране на въоръжените сили и продължителността на военната работа в армията ще бъде равна на тази във флота и военновъздушните сили, т.е. една година.

Девет месеца, както изясни Панайотопулос, са планувани за тези, които ще служат в елементи със характерни оперативни и географски характерности, при изискване че те служат за целия интервал в съответното поделение. Такива са войските по границата с Турция и поделенията на Егейските острови.

" Новите разпореждания ще влязат в действие през май и не се отнасят за тези, които към този момент отслужват военна работа. Решението на министрите е част от оповестеното от премиера изцяло възобновяване на въоръжените сили със средства и личен състав ", сподели Панайотопулос.

Военната работа в Гърция е наложителна за мъже от 19-годишна възраст. Всички годни мъже би трябвало да преминат наборна работа в армията, флота или военновъздушните сили. Така е от 1914 година до през днешния ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР