Военен комисариат (известнен в Русия като военкомат-бел.ред.) е бил подпален

...
Военен комисариат (известнен в Русия като военкомат-бел.ред.) е бил подпален
Коментари Харесай

Продължават палежите на военни комисариати след мобилизацията в Русия

Военен комисариат (известнен в Русия като военкомат-бел.ред.) е бил запален в град Новосибирск с коктейли Молотов , оповестиха локалните управляващи, представени от Руската работа на Би Би Си.

" На 29 септември в 6:25 беше изработен опит за подпалване на военния комисариат за Кировски и Ленински региони на град Новосибирск. Коктейли Молотов бяха хвърлени в два прозореца, което провокира пожар с повърхност 0,5 квадратни метра извън, който беше неотложно сподавен ", - оповестява " Телеграм " каналът на държавното управление на района с позоваване на военния комисар на Новосибирска област Евгений Кудрявцев.

Отбелязва се, че имуществото и пространствата на военното окръжие не са развалени, обвиненият е арестуван, организират се следствени дейности, оповестява Интерфакс.

След началото на войната в Украйна в Русия бяха опожарени десетки военни окръжия и други административни здания. След стартира нова, още по-мащабна вълна от палежи.

Според данни от Би Би Си, които са събирани единствено от открити източници от 21 септември, когато бе оповестена частичната готовност, са подпалени 19 военни комисариати, измежду които в градовете Нижний Новгород, Ломоносов,Хабаровск, Владивосток, Кира, Канск, Урюпинск и други.

Припомняме, че в град Уст-Илимск на 26 септември в мобилизационния център в града, при която бе тежко ранен военният комисар, който управлява службата.

Преди дни се организираха и Якутия.

Междуврменно бяха признати закони, предвиждащии отказващите да се подчинят на нарежданията на военните командири. Увеличени са наказванията и за дезертиране, мародерство и други.
 Зеленски още веднъж насочи апел към мобилизираните руснаци
Зеленски още веднъж насочи апел към мобилизираните руснаци

Украйна няма да признае референдумите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР