Водят се активни разговори за разкриването на авиовръзка между Летище-Бургас

...
Водят се активни разговори за разкриването на авиовръзка между Летище-Бургас
Коментари Харесай

Водят се разговори за авиовръзка между Бургас и Истанбул

Водят се дейни диалози за разкриването на авиовръзка сред Летище-Бургас и аерогарата в Истанбул, която е една от най-големите в света. Това уточни в изявление за Българска телеграфна агенция кметът на община Поморие Иван Алексиев, който стана заместник-председател на Управителния съвет на Сдружението " Фонд за развиване на Летище - Бургас ". Той добави, че на учредително заседание за ръководител на съвета е бил определен кметът на Бургас Димитър Николов. Алексиев изясни, че документите за регистрацията на сдружението към този момент са импортирани в съда, а решение за официализиране на организацията се чака в средата на месеца.  

" Приели сме всички учредителни документи. Надяваме се напълно скоро да имаме доказана от съда регистрация и до октомври да сме финализирали диалозите за разкриването на най-малко две нови линии на Летище-Бургас. Една от опциите, които не трябва да пропущаме, е привличането на " Търкиш Еърлайнс " (Turkish Airlines) и разкриването на линията Бургас-Истанбул. Това безусловно ще даде връзка на нашето летище с целия свят ", сподели Иван Алексиев. По думите му все още се водят диалози и с други самолетни компании. 

Кметът на Поморие обясни, че към момента не е известно по какъв начин тъкмо страната ще се включи в новосъздаденото съдружие за развиване на бургаското летище. Според Иван Алексиев, това може да се случи посредством бюджета на Министерството на туризма или посредством акционерното сдружение " Слънчев бряг ". " Все още се водят диалози в тази посока. Предвидено е делът на страната да е към 200 000 лв.. Толкова е и контрактуваната сума на година от концесионера на Летище-Бургас ", сподели Алексиев.

Както бе оповестено от кметовете на Черноморски общини в края на януари тази година, общинските администрации край морето ще заделят сума, равняваща се на по 2 лв. за всеки техен жител, за присъединяване в Сдружението, а общините от вътрешността на региона - по 50 ст. Очаква се след регистрацията на организацията в съда да стартират и диалозите за привличането на нови членове – общините Ямбол и Сливен. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР