Водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия

...
Водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия
Коментари Харесай

Водосвет на бойните знамена за Богоявление в София

Водосвет на бойните флагове, флаговете и знамената-светини на Българската войска ще бъде отслужен тази година на Богоявление. В церемонията пред Паметника на незнайния войник ще взе участие президентът Румен Радев, оповестиха от „ Дондуков “ 2.

Богоявленският водосвет ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в съслужение със свещеници от Българската православна черква.

В ритуала тази година са включени знамената-светини, измежду които на Тринадесети пехотен Рилски полк, Петнадесети пехотен Ломски полк, бойните флагове на гвардейската част, Военната академия в София и на военни формирования, осведоми БНР.

Традицията датира от 917 година, когато е осъществен от войските на Симеон преди сражението и борбата при Ахелой. След известни спирания, е възобновен, за се покаже единението на армията, черква и страната.

Граждани ще имат достъп до събитието в столицата след 09.45 ч. през три пункта за инспекция - при улиците " Шипка " и " Париж ", при ул. " Раковска " и ул. " Оборище " и при южната страна на храм-паметника " Свети Александър Невски ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР