Водоснабдяването и електрозахранването в украинската столица Киев са възстановени ден

...
Водоснабдяването и електрозахранването в украинската столица Киев са възстановени ден
Коментари Харесай

След ракетните удари: Възстановиха водоснабдяването и електроподаването в Киев

Водоснабдяването и електрозахранването в украинската столица Киев са възобновени ден откакто бяха прекратени от съветски ракетни удари, заяви кметът на града.

" Водоснабдяването на домовете на жителите на Киев е изцяло възобновено.... Електроснабдяването в Киев също е възобновено ", заяви Виталий Кличко в обществените мрежи.

Но той посочи, че към момента ще има планувани спирания на електрозахранването в града " заради забележителния недостиг в енергийната система след варварските офанзиви на агресора ".

Украинските военни обявиха, че в понеделник Русия е изстреляла 55 крилати ракети и десетки други муниции против територията на страната.

Президентският консултант Олексий Арестович назова бомбардировката " един от най-масираните обстрели на нашата територия от страна на армията на Руската федерация ".

Той обаче означи, че с помощта на усъвършенстваната противовъздушна защита, в това число със западна помощ, " разрушенията не са толкоз сериозни, колкото биха могли да бъдат ".

Украйна съобщи, че съветските удари през последния месец са унищожили към една трета от електроцентралите ѝ , и прикани украинците да пестят електрическа енергия колкото е допустимо повече. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР