Водоснабдяване и канализация-Стара Загора обяви новата комплексна крайна цена за

...
Водоснабдяване и канализация-Стара Загора обяви новата комплексна крайна цена за
Коментари Харесай

Кубик вода в Стара Загора мина 4 лв.

" Водоснабдяване и канализация " -Стара Загора разгласи новата сложна последна цена за битови и приравнените към тях клиенти, ползващи услугите снабдяване, отклоняване, филтриране на питейна вода - 4,12 лв. за пространствен метър с Данък добавена стойност.

Това оповестиха от пресцентъра на Дружеството.

Новата цена е утвърдена от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и ще влезе в действие от 1 юли т.г. На съвещание КЕВР е одобрила и новия бизнес проект 2022-2026 на ВиК- Стара Загора. В него се плануват вложения на стойност 40,8 милиона лв., от които 33,3 милиона лв. в обществени ВиК системи и уреди през идващите пет години.

Общият размер на вложенията за предходния регулаторен интервал 2017-2021, които Дружеството е отчело пред КЕВР, е на стойност 19,7 милиона лв..

През идващите четири календарни години Дружеството възнамерява да подмени 190 км довеждащи водопроводи, разпределителна и канализационна мрежа, като към 49 на 100 от общите вложения ще бъдат непосредствено вложени в улични водопроводи. Инвестициите, които Дружеството ще извърши за своя сметка в другите общини, са свързани с осъществяване на Договора с Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от Водоснабдяване и Канализация ЕООД Стара Загора.

До края на 2023 година ще се осъществя и план по Оперативна програма „ Околна среда “ в общините Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Усилено се работи по реконструкцията на довеждащи водопроводи, вътрешни водопроводни и канализационни мрежи и уреди, което ще усъвършенства услугата за снабдяване и отклоняване на вода в обособени региони на региона, ще се понижат общите загуби на вода и ще се обезпечи надеждно и стабилно водоснабдяване на потребителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР