Водородът като енергоносител с нулеви емисии има ключово значение в

...
Водородът като енергоносител с нулеви емисии има ключово значение в
Коментари Харесай

”Булгартрансгаз” започва проучване за капацитет за пренос на водород

Водородът като енергоносител с нулеви излъчвания има основно значение в проектите на Европейския съюз за поетапна промяна на енергийния бранш и постигането на въглероден неутралитет до 2050 година, оповестиха от сдружението.

 

Планът REPowerEU на Европейската комисия планува доста ползване на възобновим водород към 2030 година, равняващо се на 20 млн. тона, с избрана цел от 10 млн. тона вътрешно произвеждане и 10 млн. тона импорт.

 

" Булгартрансгаз " възнамерява планове в региона на водорода, в това число за създаване на инфраструктура за транспорт на чист водород и за адаптиране на съществуващата газова инфраструктура за транспорт на водородно-газови смеси със наличие на до 10% на водород. Дружеството започва необвързващо пазарно изследване за търсене на потенциал за транспорт на водород. 

 

" Булгартрансгаз " ЕАД осведоми всички сегашни и евентуални пазарни участници (производители, търговци и потребители) за опцията да показват своите необвързващи прогнози за търсене на потенциал за транспорт на водород. Информацията следва да бъде показана до 15 септември 2023 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР