Водородът играе важна роля във визията на Michelin за чиста

...
Водородът играе важна роля във визията на Michelin за чиста
Коментари Харесай

Michelin инвестира във водорода

Водородът играе значима роля във визията на Michelin за чиста подвижност повече от 20 години. През 2019 година Michelin и Faurecia основаха взаимното дружество Symbio. В резултат на това производството на системи с горивни кафези може да бъде мащабирано и стартирането на пазара може да бъде насърчено с разширението на съответната инфраструктура.

Stellantis, един от най-големите производители на коли с 14 марки транспортни средства, друга добре известна компания в промишлеността за подвижност също към този момент се причисли към плана. Stellantis ще има 33,3 % дял в взаимното дружество, а Michelin и Faurecia ще имат по 33,3 % процента, което прави фирмите равноправни акционери.

Споразумението е забележителна стъпка към декарбонизиране на бранша на подвижността и е в основата на напъните на Michelin за създаване на други възможности на изкопаемите горива. С присъединяване на Stellantis Symbio ускорява наличието си на първо място в Европа и Съединени американски щати.

„ Влизането на Stellantis в Symbio съставлява голям подтик на развиването за нашето взаимно дружество “ - споделя Флоран Менего, основен изпълнителен шеф на Michelin - „ Участието впечатляващо демонстрира какъв брой значима е технологията за горивни кафези за сполучливата електрификация на бранша на подвижността, изключително за комерсиалните транспортни средства. Stellantis към този момент е желан сътрудник и ще остане подобен и в бъдеще. В края на краищата това присъединяване ускорява нашето разбиране, което към този момент имаме в Michelin от доста години, че водородът ще играе решаваща роля в декарбонизацията. "

При съблюдаване на нормалните регулаторни утвърждения договорката се чака да завърши през третото тримесечие на 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР