Водопадът Ниагара, едно от най-забележителните природни чудеса на Северна Америка,

...
Водопадът Ниагара, едно от най-забележителните природни чудеса на Северна Америка,
Коментари Харесай

Ниагара

Водопадът Ниагара, едно от най-забележителните естествени чудеса на Северна Америка , е на повече от 25 000 години. Разположен е на река Ниагара, която тече сред Съединени американски щати и Канада, от езерото Ери до езерото Онтарио.

Наистина вълнуващо е прекарването да се следи силата, с която 2,3 млн. литра вода в секунда се изливат надолу по стръмната канара, след което изпълват въздуха със сребриста пара и образуват едно от най-красивите феномени в природата - дъгата .
 / Gulliver/Getty Images
Индианците ирокези нарекли водопада Ниагара , което на техния език значи „ Гърмяща вода ”.

Остров Гоут или Островът на Козела дели водопада на две елементи. По-голямата половина се намира в Канада и е известна под името Подковата. Широка е 790 м и е висока 49,4 м. Другата половина - Американският водопад, е в Съединени американски щати и има широчина 305 м и височина 51 м.-->
 / Gulliver/Getty Images

Между Американският водопад и остров Гоут се намира островчето Луна и неговият едноименен дребен водопад , именуван още Бридъл Вейл. Зад водната завеса и на двата водопада пък се крият пещери, една от които се споделя Пещерата на ветровете.
 / Gulliver/Getty Images
Най-ясна панорама към Ниагара се разкрива от парка „ Кралица Виктория ”, ситуиран на канадска територия, от Проспект Пойнт в Съединени американски щати и от моста Рейнбоу, свързващ двете местности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР