Водните ресурси в Източномаришкия речен басейн са застрашени - това

...
Водните ресурси в Източномаришкия речен басейн са застрашени - това
Коментари Харесай

Доклад на Грийнпийс за водните ресурси в Източномаришкия речен басейн



Водните запаси в Източномаришкия речен басейн са застрашени - това са изводите от, основан взаимно с учени от университета в Лайден, Нидерландия.
„ Няколко притока на река Марица, които зареждат язовири за изстудяване в Източно Маришкия басейн са изправени пред забележителен дефицит на вода “, уточни в „ Хоризонт за вас “ Меглена Антонова, началник акции в „ Грийнпийс – България.

За първи път за задачите на отчета се прави симулация на въздействието на комплекса „ Марица-изток “ върху водните потоци и дефицита на вода в района в бъдеще, като се употребява комплицирано моделиране при три разнообразни климатични сюжета и два разнообразни разновидността на енергиен преход. Към моделирането е добавено и потреблението на вода за електропроизводство. Това разрешава бъдещите последици върху водните запаси, породени от комбинираното влияние от климатичните промени и енергийното развиване, да бъдат симулирани в невиждано подробен мащаб.

„ Ако забавим поетапното излизане на потреблението на изкопаеми горива като въглищата през идващите десетилетия, това ще докара до добиване на огромни количества вода за изстудяване ", сподели още Антонова.

По думите и сега е мъчно човек да си постави в дома безоблачен панел за произвеждане на елекричество, а в действителност това по думите и това би трябвало да става както да си поставиш бойлер в къщи.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР