Водещият производител ще трябва да избира друго място за предприятието

...
Водещият производител ще трябва да избира друго място за предприятието
Коментари Харесай

Селяни попречиха на TSMC да строи завод за 1-нм чипове

Водещият производител ще би трябвало да избира друго място за предприятието в Тайван

Намирането на място за предприятията на чипмейкъра TSMC е сложна задача в Тайван
(снимка: Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited)

Жителите на тайванско село осуетиха проектите на софтуерния колос TSMC да построи цех за чипове по модернизиран 1-нанометров развой в северната част на острова.

За Тайван като индустриална площадка съществуването на свободна земя е съществено ограничаване при осъществяването на планове за разширение на предприятия за полупроводникови артикули. Така да вземем за пример, международният водач в чип промишлеността TSMC беше заставен да се откаже от концепцията за създаване на нов цех в северната част на острова, заради митинги на локалните поданици, заяви Ройтерс.

Компанията очакваше да построи цех за произвеждане на 1-нм чипове наоколо до действителен софтуерен парк на юг от Таоюан, само че жителите на близките селски региони се опълчиха на нуждата да се реалокират от там, с цел да разширят промишлената зона.
още по темата
Сега компанията, която е най-големият производител на чипове по контракт, би трябвало да вземе решение за друго място, където да построи модерния си цех. Тайванските управляващи са подготвени да ѝ оказват помощ да откри имоти и да обезпечи инженерна инфраструктура.

Големи софтуерни паркове, в които TSMC към този момент развива своите предприятия, са ситуирани в централната част на острова, както и на юг, където компанията към този момент построява оборудване за 2-нм чипове. Кметът на местността споделя, че регионът разполага с задоволително земя, вода и електрозахранване, с цел да побере повече уреди за произвеждане на полупроводници.

Основните промишлености са чувствителни към спирания в доставките на вода и електричество. По време на суша, тайванските управляващи трябваше да лимитират потреблението на вода от селскостопанските предприятия на острова, тъй че фабриките на TSMC да получава този скъп запас.

В неотдавнашната гореща вълна жилищни региони в елементи от Тайван претърпяха спирания на електрозахранването, защото беше даден приоритет на снабдяването на индустриалните обекти на TSMC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР