Водещият производител на бронирани автомобили в световен мащаб - International

...
Водещият производител на бронирани автомобили в световен мащаб - International
Коментари Харесай

Изграждат завод за бронирани автомобили в Бургас

Водещият производител на бронирани коли в международен мащаб - International Armored Group (IAG), стартира подготовка за създаване на български цех в Бургас. Това е идната стъпка в тактиката на компанията да влага директно във военната индустрия в България, откакто през 2021 година избра локален полигон за осъществяване на наложителните тествания за качество и надеждност по стандартите на НАТО. Основател и притежател на IAG е българският бежанец доктор Антон Стефов. 
Новият цех за бронирани коли ще бъде издигнат в Индустриална зона – Бургас, като IAG BG към този момент подписа прелиминарен контракт за придобиване на терена за инвестицията с повърхност от 150 000 кв. м. Изграждането ще бъде поетапно, като е планувано да стартира в края на годината. Основното индустриално хале се чака да бъде приключено през 2024 г. Първоначалната инвестиция се прави оценка на обща стойност от 20 000 000 лв.. Компанията е подала документи и за документ „ Инвеститор клас А “. 
„ Щастлив съм, че имам опция да разширя наличието на IAG в България и да подкрепя страната с инвестиция в промишленост с възходяща значимост в световен мащаб. Ще увеличим заетостта в бургаския район в интервал на съществени стопански провокации пред България. Радвам се, че българската страна предизвиква трайното определяне на огромни вложители като нас тук, в моята татковина, и се наемам да усилвам приноса на IAG към развиването на България в бъдеще “, разяснява доктор Стефов. 
От своя страна министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер акцентира значимостта на вложенията в новаторски производства и позиционирането в България на експортно насочени компании. 
Кметът на Бургас Димитър Николов сподели: „ Радвам се, че такава одобрена компания, която оперира на международните пазари, избра точно Бургас за това новаторско произвеждане. Благодаря на доктор Антон Стефов за желанието му да влага в родината. Доволен съм от уверенията му, че това произвеждане ще провокира интерес към Бургас и от страна на други компании, които оферират елементи и системи, свързани с активността на International Armored Group. Инвеститорите могат да разчитат на цялостна административна поддръжка от Община Бургас и персонално от мен “. Той пожела триумф на компанията, която към този момент завоюва търга за терена в Индустриална зона - Бургас и завърши контракта. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР