Водещият кандидат за президент на Бразилия Жаир Болсонаро е в

...
Водещият кандидат за президент на Бразилия Жаир Болсонаро е в
Коментари Харесай

Водещият кандидат за президент на Бразилия Жаир Болсонаро е в тежко, но стабилно състояние

Водещият претендент за президент на Бразилия Жаир Болсонаро е в тежко, само че устойчиво положение, откакто беше намушкан с нож по време на предизборна демонстрация, съобщи Ройтерс, като се базира на здравни чиновници.

Лекари споделиха, че цялостното възобновяване на Болсонаро може да отнеме два месеца, а той ще прекара в болница най-малко седмица.

По думите им в началото е имало риск за живота му, само че в този момент неговото положение е "сериозно, само че устойчиво ".

Полицията в град Жуиз ди Фора, където Болсонаро е бил намушкан с нож в корема, съобщи, че е задържала обвинен за нападението. Според нея задържаният мъж има душевен проблеми.

Нападението против крайнодесния претендент, който води в социологическите изследвания, е трагичен поврат в най-непредсказуемите избори в Бразилия от възобновяване на демокрацията преди 30 години.

Разследвания за корупция вкараха в пандиза мнозина авторитетни предприемачи и политици през последните години и отчуждиха ядосаните гласоподаватели.

Съгласно бразилското законодателство дребната коалиция на Болсонаро няма съвсем никакво време в контролираните от страната предизборни рекламни блокове по малкия екран и радиото. Това значи, че той разчита основно на обществените медии и предизборните прояви из страната, с цел да събира поддръжка. Ако Болсонаро не е в положение да върви на такива събирания, това може да заплаши акцията му.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР