Водещият глобален доставчик на специализирани услуги за техническа поддръжкаи Microsoft

...
Водещият глобален доставчик на специализирани услуги за техническа поддръжкаи Microsoft
Коментари Харесай

Tek Experts и Microsoft с първа за България обща обучителна програма

Водещият световен снабдител на профилирани услуги за техническа поддръжкаи Microsoft започват за първи път взаимна обучителна стратегия в България.

Обучителната стратегия Microsoft Leap набира, развива и образова дами за работа в софтуерната промишленост. Пилотното издание на програмата, подкрепяна от Tek Experts започва в Нигерия през 2019 година Тази година 16-седмичното образование ще поддържа 45 дами в три от локациите на Tek Experts – България, Нигерия и Руанда, като за първа година страната ни е една от тях.

България, Нигерия и Руанда са места с огромен капацитет за развиване на механически гении и Tek Experts се ангажира да ги открие и развие, разяснява Стив Хефрон,CEO на Tek Experts.

„ Имаме удоволствието да си партнираме с Microsoft, с цел да идентифицираме гениите, искащи да се включат в програмата Microsoft Leap, която ще се организира на два континента в три страни – България, Нигерия и Руанда. Като част от уговорката на Tek Experts към разнообразието и приобщаването, тази самодейност е ориентирана към поощряване на включването на повече дами в ИТ промишлеността.

Основният ни фокус е към вложението и даването на опция на дами да придобият познания и умения, с цел да изградят сполучлива кариера в ИТ бранша. Това ще помогне и за оправянето с ясно изразеното противоречие сред половете в софтуерната сфера и незадоволителния брой дами в промишлеността, което от своя страна води до ограничение на капацитета за нараснала креативност, нововъведения и успеваемост “, прибавя Хефрон.

Програмата е с дълготрайност от април 2022 година до юли 2022 година, а самият обучителен развой включва поощряване, практическо техническо образование, попечителство и спонсорство. 

Научете повече за обучителната стратегия Microsoft Leap

Ако желаете да се включите в програмата, направете го
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР