Водещият американски производител на електрически автомобили Tesla Inc. отчете късно

...
Водещият американски производител на електрически автомобили Tesla Inc. отчете късно
Коментари Харесай

Поредни рекордни продажби и печалби на Tesla за последното тримесечие



Водещият американски производител на електрически коли Tesla Inc. регистрира късно вечерта в сряда още едно рекордно тримесечие във връзка с продажбите и на облагите, надминавайки оценките на Уолстрийт, макар че компанията уточни, че нейните фабрики не престават да работят под вероятния потенциал заради проблеми с веригите на доставки.

Приходите от продажби на Tesla скочиха през първите три месеца на 2022 година с 81% до 18,76 милиарда $ по отношение на 10,39 милиарда $ през същия интервал на предходната година, като мощният растеж се дължеше на повече продадени електрически автомобили при по-високи междинни цени.

В същото време чистата облага на компанията скочи с цели 658% до 3,3 милиарда $ по отношение на едвам 438 млн. $ година по-рано, като чистата облага за акция набъбна с 633% до 2,86 $ по отношение на 0,39 $ през първото тримесечие на 2021 година

Финансовите индикатори на Tesla надвишиха значително осредните упования на Уолстрийт за чиста облага от Щатски долар 2,26 за акция и за доходи в размер на 17,85 милиарда $.

Компанията Tesla се показа доста мощно след експлоадирането на коронавирусната пандемия, публикувайки рекордни продажби и облаги в продължение на няколко тримесечия, като в това време нейните съперници изпитваха съществено компликации с световните вериги на доставки и даже се наложи за известно време да спрат производството.

Междувременно двете нови заводи в Тексас и Берлин ще усилят в допълнение производството, като компанията на Илон Мъск към този момент достави по-рано този месец първите коли Model Y, създадени в завода в Тексас, а през март започнаха и доставките от завода в Берлин.

Автомобилният производител съобщи, че чака да реализира 50-процентен осреднен годишен растеж на доставките на транспортни средства и добави, че реализира прогрес в индустриализацията на Cybertruck - дълго чакания електрически пикап.

" Първото тримесечие на 2022 година беше следващото рекордно тримесечие за Tesla по няколко индикатора като доходи, доставки на транспортни средства, оперативна облага и действен марж от над 19%. Продължава да се ускорява публичният интерес за стабилно бъдеще и ние оставаме фокусирани върху растежа колкото се може по-бързо ", обявиха от компанията, отбелязвайки провокации като веригите на доставки, Covid пандемията и растящата инфлация.

След публикуването на мощния финансов доклад акциите на Tesla нарастнаха на извънборсовата търговия с над 5%, заличавайки спада с 4,96% през постоянната търговия на Уолстрийт в сряда.

Графика на акциите на Tesla

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР