*** Водещите вечерни новини на 26 януари *** Изслушване на

...
*** Водещите вечерни новини на 26 януари *** Изслушване на
Коментари Харесай

Водещите новини! Студената война се връща, но може ли да се „затопли“? България в конфликта; кой подкрепя правителството

*** Водещите вечерни вести на 26 януари ***

Изслушване на министър-председателя Кирил Петков, министъра на защитата Стефан Янев, министъра на външните работи Теодора Генчовска и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване в Народното събрание по отношение на спора Русия-Украйна, напрежението НАТО-Руска федерация и ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО по тематиките, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.

„ Ескалацията е действителна и българското държавно управление следи на ежечасна база всичките развития в този спор. Мога да ви уверя, че нашата тактика за пръв път има концепцията да не сме потребител на сигурност, а да сме градивни сътрудници, съдружници и да сложим българската войска като приоритет за нашата тактика за защита ".

***

Русия се пробва да върне сферите на въздействие от времето на Студената война. Това съобщи външният министър Теодора Генчовска по време на изключителното съвещание на Народното събрание, свикано поради напрежението сред НАТО и Русия.

Тя акцентира, че България дава превес на дипломатическите старания за намиране на излаз от рецесията, само че и бе безапелационна, че при утежняване на обстановката, страната ни е подготвена да отговори по съдбоносен метод.

***

Ако се наложи техника и личен състав да бъдат ситуирани в България и държавното управление има храброст да направи такова нещо, ние ще ги подкрепим. Това сподели депутът от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Даниел Митов в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

***

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели през днешния ден, че броят на съветските войски, струпани на украинската граница, към момента е "недостатъчен ", с цел да стартира пълномащабна офанзива против страната му, оповестява Българска телеграфна агенция.

***

„ Съединените американски щати към момента чакат, че Русия може по един или различен метод да употребява военна мощ против Украйна, може би доникъде на февруари “, съобщи през днешния ден американският заместник-държавен секретар Уенди Шърман, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

***

***

Правителството на президента на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение да изпрати през днешния ден писмен отговор на Русия по отношение на изразените от нея паники, както и оферти за пътя напред, заяви телевизия Си Ен Ен, като цитира американски държавни чиновници.

***

Името на 38-годишния Олег Навални към този момент е в листата на лицата, търсени от съветското вътрешно министерство за престъпни закононарушения.

Олег Навални бе наказан през август на една година затвор условно по дело за нарушавания на санитарните правила, свързани с коронавирусната пандемия, защото през януари 2021 година призовавал сънародниците си да вземат участие в демонстрации с искане за освобождение на брат му.

Адвокатът му Никос Параскевов съобщи пред Интерфакс, че заповедта за арест е издадена, тъй като полицията не разкрила Олег Навални в жилището му. Той сподели, че не знае дали последният е напуснал страната като множеството съратници на неговия брат.

***

„ Днес депутатите от възобновление демонстрираха на народа, че депутатите са над народа. Направиха го за „ положителното на народа “, с цел да види народът, че може и другояче. Дадоха образец, дет се вика, а не че са нахални “.

***

***

***

Самолет на LOT Polish Airlines по маршрут от Варшава до Брюксел беше заставен да извърши спешно кацане заради понижаване на налягането в кабината по време на полет, оповестява Remix.

На самолета са били 20 полски евродепутати. Аварийното кацане е траяло 4 минути. Кацането е било сполучливо, като самолетът се е приземил в немския град Дюселдорф.

***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР