Водещите социални мрежи реагираха на събитията в Капитолия. Всичките популярни

...
Водещите социални мрежи реагираха на събитията в Капитолия. Всичките популярни
Коментари Харесай

Блокираха Тръмп във Фейсбук и Туитър

Водещите обществени мрежи реагираха на събитията в Капитолия. Всичките известни платформи блокираха профилите на Доналд Тръмп - нещо, което не се случва за първи път, само че в тази ситуация може да има по-трайни последици. Причина за рестрикциите беше неговата реакция по отношение на митингите във Вашингтон и първичното му окуражаване на размирните дейности. 

Той им разгласи: " Обичам ви! " и ги прогласи за същински патриоти.

В профилите си Доналд Тръмп е разгласил своята поддръжка за протичащото се, както и туитове, които нарушават разпоредбите на платформите за разискване на изборни резултати. Той от дълго време е прочут с това, че не обръща изключително внимание на разпоредбите за приложимост на платформите, които употребява за връзка с поддръжниците си. 

Туитър в началото разгласи, че профилът на Тръмп ще остане заключен до момента в който той не изтрие проблематичните изявления. В последна сметка това се е случило и платформата обяви, че блокирането ще е с дълготрайност 12 часа.

От своя страна Facebook съобщи, че ще блокира Тръмп за 24 часа. Същото ограничаване получава и от Инстаграм. 

В известие до чиновниците си Марк Зукърбърг е написал, че е " тъжен от насилието на тълпата ", съобщава New York Times. До голяма степен щурмът е бил проведен онлайн, главно посредством групи и страници във Facebook. 

Тръмп разгласява и видео, в което приканва протестиращите да се приберат, защото е необходим закон и ред. Това не го спря все пак отново да отрече резултатите от изборите. Видеото е свалено от платформите, в това число и от Ютуб.

Социалните мрежи обаче бяха подложени на критика от мнозина, че са реагирали прекомерно постепенно и са оставили публикациите за митингите прекомерно дълго време. Някои критици считат, че това е довело до повече принуждение. Появиха се и апели Тръмп да бъде дефинитивно блокиран от платформите.

Целият свят очакваше ескалацията на възраженията на Доналд Тръмп против изборните резултати в Щатите и тя не закъсня. Гневни последователи на отиващия си президент щурмуваха постройката на Конгреса на Съединени американски щати, като крещяха и развяваха американски флагове, принуждавайки полицията да затвори постройката. 

Обявеното за митинг се трансформира в щурм на Капитолия, в резултат на което четирима души изгубиха живота си. Една жена е убита, когато тълпата се пробвала да нахлуе през барикадирана врата, отбранявана от въоръжена полиция от другата страна, а още трима са умряли " при незабавни медицински случаи ".

 
Танцът на Тръмп - лебедова ария или успех? Вижте го!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР