Водещи страни решиха, че техните правителства ще бойкотират дипломатически Игрите.

...
Водещи страни решиха, че техните правителства ще бойкотират дипломатически Игрите.
Коментари Харесай

Водещи страни с дипломатически бойкот

Водещи страни взеха решение, че техните държавни управления ще бойкотират дипломатически Игрите. За пряк дипломатически протест се оповестиха от Литва, Съединени американски щати, Австралия, Англия, Канада, Белгия, Дания, Естония, Нова Зеландия, Австрия, Естония и Словения. Нидерландия и Швеция няма да пращат държавни представители в Пекин, само че поради пандемията от КОВИД-19.

Японското държавно управление разгласи, че няма да изпрати висши представители в Пекин частично и заради опасения за правата на индивида, само че въпреки всичко един народен представител ще замине за Китай.

Полша разгласи, че в Китай ще участва президентът Анджей Дуда, който ще бъде най-високопоставеният представител на Европейски Съюз на Олимпиадата. От Европейски Съюз дипломати на Игрите ще изпратят Франция, Италия, Норвегия, Финландия, Латвия, Румъния, Чехия, Ирландия и Гърция. Германското външно министерство разгласи, че ще се координира с сътрудниците от Европейски Съюз. От Испания премълчават за представителството си на това събитие.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР