Водещи американски сенатори призоваха администрацията да обмисли изгонването на до

...
Водещи американски сенатори призоваха администрацията да обмисли изгонването на до
Коментари Харесай

Сенатори зоват Байдън да обмисли изгонване на 300 руски дипломати

Водещи американски сенатори приканиха администрацията да обмисли изгонването на до 300 съветски дипломати, в случай че Москва не издаде повече визи за чиновници на дипломатически задачи на Съединени американски щати, съобщи Агенция Франс Прес.

Съединените щати стачкуваха, откакто на 1 август Москва забрани на посолствата да наемат личен състав от Русия или трети страни, което принуди Вашингтон да уволни съвсем 200 локални чиновници от задачи на територията на Русия.

В писмо до президента Джо Байдън двама сенатори от Демократическата партия и двама от Републиканската партия споделят, че Русия от дълго време причислява локалния личен състав, когато пресмята броя на позволените американски дипломати.

В резултат все още 400 съветски дипломати са основани в Съединени американски щати, а към 100 в Русия, показват те.

„ Такава непропорционалност на дипломатическото наличие е неприемлива “, пишат сенаторите, след които са Боб Менендес – ръководител на сенатската комисия по външна политика и Марк Рубио – водещ републикански представител.

„ Русия би трябвало да издаде задоволително на брой визи, с цел да реализира паритет в броя на американските дипломати в Русия и на съветските в Съединени американски щати. Ако не бъдат подхванати такива ограничения, настояваме да стартира изпъждане на съветски дипломати за реализиране на паритет “.

Сенаторите показват още, че уволняването на локалния личен състав пречи за обслужване на американските консулски потребности и на политическите ползи на Съединени американски щати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР