Водещ съветник на Световната здравна организация описа безпрецедентното огнище на

...
Водещ съветник на Световната здравна организация описа безпрецедентното огнище на
Коментари Харесай

Експерт от СЗО: Маймунската шарка вероятно се е разпространила след секс на две партита в Европа

Водещ консултант на Световната здравна организация разказа невижданото огнище на рядката болест маймунска шарка в развитите страни като „ инцидентно събитие “, което може да се изясни с рисково полово държание при две скорошни всеобщи събития в Европа.

В изявление за Асошиейтед прес доктор Дейвид Хейман, който преди оглавяваше отдела за незабавни случаи на СЗО, сподели, че водещата доктрина, обясняваща разпространяването на заболяването, е предаването по сексуален път измежду гейове и бисексуални мъже на две рейв празненства, извършени в Испания и Белгия. Маймунската шарка до момента не е предизвиквала необятно публикувани огнища отвън Африка, където е ендемична при животните.

„ Знаем, че маймунската шарка може да се популяризира, когато има непосредствен контакт с лезиите на някой, който е инфектиран, и наподобява, че половият контакт в този момент е засилил това предаване “, сподели Хейман.

Това бележи доста отклоняване от типичния модел на разпространяване на заболяването в Централна и Западна Африка, където хората се заразяват основно от животни като диви гризачи и примати и огнища не са се популяризирали през границите.

В отчет на немското държавно управление до законодателите, получен от АП, се споделя, че се чака да има нови случаи и че рискът от заразяване с маймунска шарка „ наподобява се крие основно в половите контакти сред мъжете “.

Четирите доказани случая в Германия са свързани с излагане на „ празненство събития, в това число на Гран Канария и в Берлин, където е имало полова интензивност “, се споделя в известието.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР