Воденото от талибаните правителство на Афганистан е разпуснало редица държавни

...
Воденото от талибаните правителство на Афганистан е разпуснало редица държавни
Коментари Харесай

Талибаните са разпуснали парламента, Съвета за национална сигурност и Съвета за национално помирение

Воденото от талибаните държавно управление на Афганистан е разпуснало редица държавни институции, в това число Народното събрание, Съвета за национална сигурност и Съвета за национално помиряване, оповестява БГНЕС, като се базира на The Khaama Press.

Според организацията, талибаните са разпуснали Съвета за национална сигурност, Върховния съвет за национално помиряване, Националното заседание (парламента) и са премахнали Комисията по правата на индивида, Комисията за парламентарен надзор и секретариатите на двете камари на Народното събрание.
 
По информация на The Khaama Press, върху документа стои подписът на премиера Мохамад Хасан Ахунд. Самото решение е било взето от висшия водач на талибаните, молла Хибатула Ахундзаде.
 
Двожението е оставило настоящата Независима комисия за надзор върху осъществяването на Конституцията.
 
Медиите допускат, че решението за разпускането на държавните институции евентуално е обвързвано с работата по съставянето и приемането на бюджета. По време на разискванията са били наранени промените в държавното ръководство, в това число закриването или прекъсването на активността на редица институции, които очаквали финансиране. Твърди се, че съкращенията на държавните чиновници са засегнали и други ведомства.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР