Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал отдаде нужното уважение на

...
Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал отдаде нужното уважение на
Коментари Харесай

Надал: Не играх зле, Тийм игра невероятно

Водачът в международната класация Рафаел Надал отдаде нужното почитание на Доминик Тийм и съобщи, че е бил надвит от по-добър противник на корта. Поставеният под номер 5 в схемата Тийм отстрани първенеца от 2009 година Надал със 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(6) след 4:10 часа игра.

Испанецът напуща Мелбърн с известно страдание, защото съобщи, че е имал шансове против Тийм, само че не се е възползвал. За австриеца това е първа победа против Надал след пет следващи загуби в шампионатите от Големия шлем.

Номер 1 в мъжкия тенис одобри метафизичен загубата и добави, че е бил надвит от по-добрия на корта в довечера.

"Мисля, че той имаше също страхотни мачове против мен и в предишното ", съобщи Надал, който победи Тийм на финалите на последните две издания на "Ролан Гарос ".

"Той игра първокачествен тенис. Мисля, че се харесваме във връзка с характерите си. Харесвам отношението му. Вероятно и той харесва моето. Имаме неща, с които можем да се съпоставяме по някакъв метод. Мисля, че играе доста добре. Пожелавам му всичко най-хубаво за останалата част от шампионата ", добави Надал.

"Честно казано не изиграх неприятен мач. Моето отношение беше ужасно. Борих се през целия мач. Бях добър, положителен, борех се от самото начало, което ми даваше повече шансове, само че не съумях да се възползвам. Няма какво друго да кажа. Просто поздравления за него ", разяснява още испанецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР