Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович (Сърбия) се

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович (Сърбия) се
Коментари Харесай

Новак Джокович се прицели в титлите на Мастърс турнира в Рим и на Ролан Гарос

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович (Сърбия) се надява на усъвършенстване в резултатите след неуверения си старт на сезона на клей и шампионатът от сериите " Мастърс " в Рим през тази и идната седмица наподобява съвършеното място за това, разяснява АП.

Джокович е шесткратен първенец в италианската столица, като има общо 12 участия във край.

" Исторически през цялата ми кариера шампионатът Рим постоянно е бил доста сполучлив за мен. Надявам се още веднъж да ми послужи за добър трамплин преди " Ролан Гарос ", където желая да покажа най-хубавия си тенис ", разяснява белградчанинът.

Откритото състезание на Франция започва в края на май, а Джокович се надява на трета купа след триумфите си в Париж през 2016 и 2021 година.

Сърбинът се завръща на корта след 3-седмична пауза поради проблем с оперирания десен лакът. Той взе участие единствено в два шампионата на клей през годината до момента, като отпадна в третия кръг в Монте Карло след проваляне от италианеца Лоренцо Музети, а по-късно беше отстранен от Душан Лайович на четвъртфиналите в Баня Лука (Босна и Херцеговина), допускайки първа загуба от съотечественик от 11 години.

" Всичко е наред. Естествено постоянно има някои терзания на това равнище. Но считам, че нещата са естествени. Още повече, когато не си на 25, усещаш някои болежки повече в съпоставяне в това, което е било преди, лишава и по-дълго време за възобновяване ", сподели Джокович, който ден преди края на шампионата в Рим ще навърши 36 години.

Сърбинът, който през януари завоюва Откритото състезание на Австралия, не крие, че задачата му е да бъде в топ форма за шампионатите от Големия шлем.

В Рим той ще започва непосредствено от втория кръг против аржентинеца Томас Мартин Ечебери довечера. Съперникът е евентуално много рисков на клей, като през този сезон доближи до финалите в Сантиаго (Чили) и в Хюстън (САЩ).

Джокович ще отстъпи първото си място в международната класация на Карлос Алкарас (Испания) след конкуренцията в италианската столица. Двамата се редуват на като номер 1 в класацията на АТП през този сезон, само че любопитното е, че ще вземат участие в един шампионат за първи път през годината, като Алкарас ще дебютира в Рим като подложен под номер 2.

" Странно е, че през сезона до момента не сме взели участие дружно в една и съща скица. Това е реалност поради разнообразни условия, които попречиха и за двама ни. Той играе доста впечатляващо, на ужасно равнище. Със сигурност е тенисистът, който е любимец на тази настилка. Разбира се, доста ще зависи дали (Рафаел) Надал ще взе участие на " Ролан Гарос ", само че Алкарас е един от главните кандидати за купата в Париж ", сподели Джокович.

Испанецът Надал, който има рекордните 10 трофея в Рим, пропусна конкуренцията поради контузия на бедрото и към момента присъединяване му на Откритото състезание на Франция е под подозрение.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР