Водачът в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас се класира

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас се класира
Коментари Харесай

Алкарас изхвърли Циципас и си уреди среща с Джокович

Водачът в международната класация по тенис Карлос Алкарас се класира за първи път за полуфиналите на Откритото състезание на Франция. Негов противник в борбата за място на финала ще бъде сърбинът Новак Джокович.

Испанецът победи номер 5 Стефанос Циципас (Гърция) с 6:2, 6:1, 7:6(5) за 2:12 часа.
 Алкарас се прогласи за приключен състезател
Алкарас се прогласи за приключен състезател

Испанецът не страда от липса на самочувствие

Алкарас игра необикновен тенис и доминираше напълно против своя противник, който съумя да му се опълчи до известна степен единствено в третия сет.

" Мисля, че равнището ми става все по-добро всякога, когато надвивам. Днес играх в действителност добре. Бих споделил, че това е един от най-хубавите мачове в кариерата ми ", сподели той след триумфа.

20-годишният испанец ще се изправи против третия подложен Новак Джокович във трогателен полуфинал в петък. Алкарас преследва втора купа от Големия шлем, откакто завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати през предходната година, а сръбският деец е на път да сложи нов връх с 23-и трофей от Шлема.

" Този мач е това, което всички желаят да гледат и това ще бъде в действителност добър дуел. Ако искаш да си най-хубавият, би трябвало да победиш най-хубавите, а Джокович е един от най-хубавите играчи в света ", сподели Алкарас за петъчния полуфинал.

Испанецът направи пет пробива и загуби единствено три гейма в първите два сета против Циципас. В третата част той взе задатък от 4:1, след което пропиля три мачбола в осмия и в десетия гейм. Гръцкият тенисист си върна пробива и изравни, само че в тайбрека Алкарас нямаше проблеми и затвори срещата при шестата си опция.

" Разбира се, изгубих малко концентрацията си в третия сет. Имах проблеми, само че съм благополучен, че преодолях този миг и останах съсредоточен, играейки на ужасно равнище. Но беше много мъчно в края на мача. Аз имам вяра в себе си от самото начало, това е най-важното нещо. Винаги съм мислил, че ще играя мачове на това равнище. Основното е да се любувам ", сподели той с присъщата си лъчезарна усмивка.

Алкарас има 35 победи в 38 мача този сезон и 5:0 против Циципас досега.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР