Вода е от жизнено важно значение за нашето здраве и

...
Вода е от жизнено важно значение за нашето здраве и
Коментари Харесай

Колко литра вода трябва да пием на ден?

Вода е от витално значимо значение за нашето здраве и положително самочувствие. Тя е виновна за редица процеси в тялото, в това число регулирането на температурата, изхабяване на отрови и поддържането на здравословното действие на органите и тъканите.

Но какъв брой литра вода би трябвало да пием дневно, с цел да сме здрави и във форма? Има доста отзиви на този въпрос, само че общоприетата рекомендация е да пием към 2 литра вода дневно. Това е почти 8 чаши, като всяка чаша е към 240 мл.

Тази рекомендация може да се разграничава според от другите фактори, като да вземем за пример:

Физическа интензивност: хората, които са по-активни, могат да изпотяват повече и да имат потребност от повече вода, с цел да поддържат хидратацията на тялото.

Климатични условия: в горещи и влажни условия, тялото ни губи повече вода посредством изпотяване, тъй че може да има потребност от повече вода, с цел да се резервира хидратацията.

Здравословни проблеми: някои здравословни проблеми, като да вземем за пример диабет, могат да повлияят върху потребностите на тялото от вода.

Как да се уверим, че пием задоволително вода?

Има доста способи да се уверим, че пием задоволително вода дневно. Ето някои хрумвания:

Носете бутилка с вода: носете бутилка с вода с вас и я пълнете през целия ден. Това е елементарен метод да следите какъв брой вода пиете.

Консумирайте хидратиращи храни: включването на хидратиращи храни в хранителния ни режим може също да помогне за поддържането на оптимална хидратация. Например, доматите, краставиците, зеленчуците и плодовете като динята, имат високо наличие на вода и могат да оказват помощ да се поддържа хидратацията на тялото.

Пийте вода преди и след физическа интензивност: Когато се занимавате с физическа интензивност, изпотявате се и загубвате вода, по тази причина е значимо да пиете задоволително вода преди и след подготовка.

Наблюдавайте цвета на урината: цветът на урината може да ни даде концепция за хидратацията на тялото ни. Ако урината е ярко жълта, то това е симптом за добра хидратация. Ако е мрачно жълта или кафява, то това може да бъде симптом за липса на вода.

Не чакайте да изпитате жадност: Жаждата е симптом за това, че тялото ни е към този момент в недостиг на вода, тъй че е значимо да не чакаме да се усетим жадни, преди да пием вода.

Недостатъчната консумация на вода може да докара до дехидратация, която може да докара до редица здравословни проблеми, в това число запек, бъбречни стени и проблеми с храносмилането. Затова е значимо да пием задоволително вода дневно, с цел да се поддържа здравословното действие на нашето тяло.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР