Внукът на най-известния мениджър в историята на Ливърпул Бил Шенкли

...
Внукът на най-известния мениджър в историята на Ливърпул Бил Шенкли
Коментари Харесай

"Дядо ми се обръща в гроба": Внукът на Бил Шенкли иска премахване на статуята

Внукът на най-известния управител в историята на " Ливърпул " Бил Шенкли желае статуята на дядо му да бъде отстранена от " Анфийлд ". 39-годишният Крис Карлайн е погнусен от измяната на американските притежатели и е уверен, че " дядо му се обръща в гроба ".

Шотландецът Бил Шенкли трансформира " Ливърпул " в европейски исполин през 60-те и 70-те години и същинско чудовище за противниците, а неговият състав бе измежду най-обичаните от последователите на отбора.

" Ужасен съм и съм погнусен. Когато говорите за футболен клуб " Ливърпул " и неговите история и корени, можете да споменете седем, осем или девет цитата на дядо ми, които са подобаващи за актуалната обстановка. Написани са в книгата му, а неговото предпочитание е да приближи футболния клуб до почитателите, както и почитателите до футболния клуб. Той съумя да го направи ", разяснява внукът на Шенкли.

" Сигурен съм, че той се обръща в гроба си при сегашната обстановка. Предвид това, което се случва, с наслада бих видял премахването на статуята от " Анфийлд ". Това, което най-вече боли, е, че " Ливърпул " е клуб с история и обичаи, основани от него, с цел да се вършат нещата по верния метод. Да бъде един от шестте клуба, настояващи за този ход, е безусловно неприемливо ", сподели още разочарованият правоприемник на великия Бил Шенкли.

" Думите, които написа на паметника му: " Той зарадва хората ", а той направи тъкмо това. Дядо видя като своя задача да даде на работливите почитатели някакво психическо освобождение в края на шестдневната работна седмица. Искаше да им донесе наслада като премия за упоритата им работа и явно реализира това. Тази нова конкуренция опонира на този дух ".

Бил Шенкли поема Ливърпул на 1 декември 1959 година, когато мърсисайдци се лутат във втора дивизия. След идването си на " Анфийлд " печели три трофеи, подвига два пъти ФА Къп и Купата на УЕФА. Но най-важният триумф на Бил Шенкли е, че основава традициите, които се съблюдават и до през днешния ден.

Отново той слага надписа " Това е " Анфийлд " над тунела за излизане на тимовете към терена, който и до ден сегашен футболистите пипат за шанс преди всеки мач.

Статуята му пред трибуната " КОП " е в типичната за него поза - с разперени необятно настрана ръце и стиснати юмруци. Така Шенкли чества всяка победа и купа с " Ливърпул ".
Снимка: Reuters
Феновете на " Ливърпул " са меко казано гневни от основаването на европейската Суперлига и присъединяване на обичания им отбор в сформирането шампионата. След оповестяването на новината, те опънаха банери на оградата пред " Анфийлд ", а част от фенските фракции даже оповестиха, че ще отстранен знамената и плакатите си от именитата естрада " КОП ".

След равенството с " Лийдс " (1:1) мениджърът Юрген Клоп пък съобщи, че притежателите не са желали мнението му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР