Внук на Джими и Розалин Картър, казва, че „ние сме в последната глава“ в здравната актуализация

...
Внукът на бившия президент Джими Картър и съпругата му Розалин
Коментари Харесай

Внукът на бившия президент Джими Картър и съпругата му Розалин Картър казаха, че „е ясно, че сме в последната глава“ в интервю за People, публикувано в събота.

98-годишният Джими Картър влезе в хоспис през февруари. Бившият президент победи рака на мозъка през 2015 г., но се сблъска с поредица от здравословни страхове през 2019 г. и впоследствие претърпя операция за премахване на натиска върху мозъка му.

Семейството и болногледачите са били единствените скорошни посетители в дома на Картърс в Джорджия, каза Джош Картър пред People. Но „винаги има някой в ​​къщата“, който да прави компания на Картърс, каза той.

CNN се обърна към The Carter Center за коментар в събота, но не получи отговор.

„Той все още е напълно Джими Картър“, каза Джош Картър за дядо си. „Имам предвид, че той е почти на 99 години, но той напълно разбира (колко добри пожелания е получил) и е почувствал любовта.“

Междувременно Джош Картър каза, че неговата баба Розалин Картър, която има деменция, е запозната с диагнозата си и дори подписа прессъобщението за май, в което беше обявено.

„Тя все още знае кои сме в по-голямата си част – че сме семейство“, каза Джош Картър. „Баба ми все още може да създава нови спомени.“

Въпреки че внукът на бившия президент каза на People, че „трябва да е трудно“ за Джими Картър да види как жена му губи част от спомените си, той отбеляза, че „те са преживели всичко, което можете заедно. Мисля, че хубавото е, че те все още са заедно.”

„Те все още се държат за ръце… просто е невероятно“, добави Джош Картър.

Джими и Розалин Картър са женени от 77 години и са най-дълго женената президентска двойка. Заедно семейство Картър предефинираха ролята на бившето първо семейство. В годините си след президентството Картър основава The Carter Center заедно със съпругата си Розалин с надеждата да допринесе за световния мир и здраве. Центърът работи за напредъка на демокрацията чрез наблюдение на чуждестранни избори и намаляване на заболяванията в развиващите се страни през годините.

Джими Картър е дългогодишен доброволец с Habitat for Humanity. Той също така получи Нобелова награда за мир през 2002 г. за усилията си да настоява за мир по целия свят.

Фермер на фъстъци и лейтенант от ВМС на САЩ, преди да влезе в политиката, Джими Картър, демократ, в крайна сметка изкара един мандат като губернатор на Джорджия и беше президент на Съединените щати от 1977 до 1981 г.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР