Вносните млечни и месни продукти у нас са монопол, докато

...
Вносните млечни и месни продукти у нас са монопол, докато
Коментари Харесай

Животновъди алармират, че са пред фалит заради неконтролируем внос от чужбина

Вносните млечни и месни артикули у нас са монопол, до момента в който родната продукция се изкупува на доста ниски цени. Това настояват животновъди, които са подготвени на протестни дейности, в случай че не бъдат подкрепени от страната. Те предизвестиха, че няма надзор върху вносните артикули на пазара и че са пред банкрут.
Неконтролируеми вносни артикули, които заливат пазара. Млечни и локални артикули, които заливат пазара. Няма надзор, виждате, че огромните магазини мрежи има артикули на безбожни цени, които не можем да направляваме.
Бойко Синапов, ръководител на „ Обединени български животновъди “

Животновъдите предизвестиха, че в бранша няма средства и са подготвени на протестни дейности.

„ Ние сме банкрутирали, просто страната би трябвало да вземе решение дали да ни легитимира като банкрутирали, в случай че има такова решение на страната. Ние по този метод изрично не можем да продължаваме “, добави Синапов.

През последните месеци са затворили над 40 ферми и то не дребни по мярка, твърди Димитър Зоров от Националния съюз на говедовъдите.

„ И то племенни стада, просто унищожават не понижават. Ние виждаме и по количеството мляко, създадено за месец януари. Не е както предходната година с по 2 хиляди тона обратно, а към този момент е с 5 хиляди тона за месец януари “, разяснява Зоров.

Животновъдите са поискали подпомагане от президента, служебния министър председател и финансовия министър,
Вносните млечни и месни артикули у нас са монопол, до момента в който родната продукция се изкупува на доста ниски цени. Това настояват животновъди, които са подготвени на протестни дейности, в случай че не бъдат подкрепени от страната. Те предизвестиха, че са пред банкрут.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР