Вносните краставици идват най-често от Турция, Гърция и АлбанияНа български

...
Вносните краставици идват най-често от Турция, Гърция и АлбанияНа български
Коментари Харесай

Иван Кабуров: На пазара у нас няма български краставици

Вносните краставици идват най-често от Турция, Гърция и Албания

На български пазар няма краставици от български производители. Това съобщи Иван Кабуров от Асоциация на производителите на оранжерийна продукция в ефира на “Офанзива ” по.

“До предходната седмица всички краставици бяха вносни. Лишаването от българско произвеждане и конкуренцията от вътрешния пазар даде опция на всички търговци и спекуланти да усилят цените ”, изясни Кабуров.

Той уточни, че цената от 7 лева за кг краставици е действителна, тъй като разноските и себестойността на създадената продукция са се нараснали. Но цената би станала по-ниска, в случай че има предложение и на българска продукция.

Вносните краставици идват най-често от Турция, Гърция и Албания. Камбуров изясни, че това са южни страни, които създават съвсем без отопление.

“Те са създадени от нерегламентирани препарати, непризнати от Европейски Съюз ”, добави той.

Българските краставици също поддържат по-висока цена, само че поради разноските по продукцията, които са се нараснали 3 пъти, пелетите, газта и по-високите работни заплати.

Кабуров съобщи, че през месец декември производителите са имали заричане от Министерството на земеделието да бъдат подкрепени.

“Но от този момент получаваме единствено обещания и никакви дейности от настоящето държавно управление. Написали сме 7 писма и единствено един негативен отговор. Тези обещания се трансфораха в един мираж ”, сподели той.

Той поучава потребителите да съблюдават българската традиция и да употребяват сезонни артикули. По този метод ще поддържат и българските производители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР