Вниманието на целия свят ще бъде насочено към Шотландия идния

...
Вниманието на целия свят ще бъде насочено към Шотландия идния
Коментари Харесай

Елизабет Втора: Светът гледа към Шотландия за климатичната среща COP26

Вниманието на целия свят ще бъде ориентирано към Шотландия идния месец за срещата на върха по въпросите на климата СОР26. Това сподели през днешния ден английската кралица Елизабет Втора пред шотландски депутати, съобщи Ройтерс.

Кралицата откри през днешния ден шотландския парламент, четири месеца след изборите, които върнаха болшинството на поддръжниците на шотландската самостоятелност, зарекли се да провеждат нов референдум за обособяване от Англия, добавя Българска телеграфна агенция.

През ноември Обединеното кралство ще бъде хазаин на срещата на върха, отдадена на битката с климатичните промени СОР26, която съгласно английските водачи е последният късмет на международните водачи да се ангажират с твърди цели за понижаване на парниковите излъчвания през идващото десетилетие и попречване на пагубно стопляне на климата на Земята.

" Светът ще гледа към Обединеното кралство, и изключително към Шотландия, когато водачите се съберат, с цел да обсъдят провокациите в битката с климатичните промени ", сподели Елизабет Втора.

" Шотландският парламент, както и всички парламенти, има основната роля да помогне да се сътвори по-добро, по-здраво бъдеще за всички, както и да се ангажира с хората, които съставлява и най-много младежите ", сподели монархът.

Елизабет Втора ще участва на конференцията, която ще се организира в Шотландия. Членове на фамилията й, най-много синът й Чарлз и внукът й Уилям, от дълго време поставят старания да притеглят вниманието към редица екологични проблеми.

95-годишната кралица прекарва част от годината в шотландското си имение и приказва с обвързаност за времето, прекарано там с починалия й брачен партньор принц Филип, който умря през април.

Макар шотландската самостоятелност да се смята за политически въпрос, по който кралицата не би трябвало да заема социална позиция, топлите й думи за Шотландия от време на време се показват в медиите като " мека дипломация ", която да убеди шотландците да останат в Обединеното кралство.

Шотландия е част от Англия от над 300 години. От 1999 година тя има личен парламент и самостоятелна администрация, която дава отговор за множеството локални политики.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР