(ВНИМАНИЕ: ТЕКСТЪТ РАЗКРИВА СЮЖЕТА НА ПОСЛЕДНИЯ ЕПИЗОД) Наистина, провал. 8

...
(ВНИМАНИЕ: ТЕКСТЪТ РАЗКРИВА СЮЖЕТА НА ПОСЛЕДНИЯ ЕПИЗОД) Наистина, провал. 8
Коментари Харесай

Защо се провали Игра на тронове?

(ВНИМАНИЕ: ТЕКСТЪТ РАЗКРИВА СЮЖЕТА НА ПОСЛЕДНИЯ ЕПИЗОД)
Наистина, неуспех. 8 години страхотни безредици, героичен сериал, същински феномен, който накара милиони да тръпнат в очакване за всеки идващ ход на героите. И да объркаш грубо тъкмо последния епизод, в случай, че петият подвигна на макс температурата на съспенса...? Алогизмите бяха толкоз доста, че да се изброят е мъчно, само че дано опитаме.
1. Бран за Крал
Хубаво, търси се нещо ненадейно. Но ненадейно не постоянно значи разумно. Бран няма нищо общо с властта, не е изкушен от властта, не е изкушен нито като тиранин, нито като добровладелец. Това момче от дълго време беше отплавало в безкрайните пространства на времето и настоящите политически задания при него наподобяват толкоз неуместно, че си представяме следната картина: общо взето ръководи Тирион, а Бран си седи в някоя стаичка с прибелени очи и се забавлява с това да гледа какво е станало в отминалите хилядолетия. Въобще цялата сюжетна линия на това момче стартира ужасно обещаващо, бе обвързана с мистичните сили в сериала и приключи колкото ненадейно, толкоз и алогично. Бран бе единственият, който се бе отскубнал от играта на тронове и силата му е другаде, а не в ръководството. И като чуеш от него някаква имитация, когато е поканен за крал, която гласеше: " Защо мислиш стигнах дотук "...Да бе...Бран от самото начало се наточил да бъде крал - повервахме.
2. Сив червей и дотраките - никакъв яд?
Какво стана? Това бяха лоялни до кръв армии, които бяха подготвени да раздерат всичко живо по пътя си в името на обичаната им кралица, която ги поведе през морета и иго към славата. И най-после, след гибелта на Денерис, Сив Червей стои просто по този начин седи и слуша останалите льохмани по какъв начин приказват за народна власт и ръководство и даже горкият изчаква да види кой ще е новия крал, с цел да разбере каква ще е неговата орис? Или пък дотраките схващат, че е прободена безконечната им Халиси и си чешят мъдите на конете и си викат " Еми, кот такоа " и се прибират назад да си дотрактстват в техните земи? Всъщност и на двете армии очите трябваше да се изпълнят с кръв и да потърсят напълно заслужено възмездие.
3. Джон Сноу като нощна стража - ще пази кого?!
Действително, имаше някаква логичност Джон Сноу да приключи в безкрайните ледове - там той изкова себе си като темперамент, такава е и просто семейството му. Обаче въпреки всичко да попитаме: какво по-точно ще прави нощната стража? Няма бели бродници, няма зомбита, диваците са към този момент от нашите...Какво ще правиш тогава в онази пустота? Това е все едно след Втората международна война да върнат бойците назад в окопите, тъй като добре са си прекарали и да си спомнят положителното остаряло време - единствено дето към окопите няма нищо и седиш там по през целия ден и играеш " Не се сърди дребосъче ".
4. Химията сред Джон Сноу и Денерис...
Няма такава. Сравнете я с тази сред Сноу и дивачката. Сноу и Денерис, колкото и да положителни артисти да са, стоят без какъвто и да било контакт на екран. Като се целуват не ти пука, като се пробождат не ти пука, като се залюбват ти е все тая, като ронят сълзи един за различен отново ти е все тая. Сравнете техния " любовен " край с финала сред Ланистър и Церсей - той беше доста по-трогващ, забавен, оставяше горчив и хубав усет, до момента в който тези бяха като герои от анимета.
ОСТАНАЛИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ПРОВАЛА НА СЕРИАЛА ДОЧЕТЕТЕ ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР