Внезапното изтръпване и слабост в ръцете или краката може да

...
Внезапното изтръпване и слабост в ръцете или краката може да
Коментари Харесай

Внезапното изтръпване и слабост в ръцете са признак за висок холестерол

Внезапното изтръпване и уязвимост в ръцете или краката може да е симптом за високи равнища на холестерол в кръвта, които се натрупват и способстват за сърдечни болести, написа БГНЕС, цитирайки английския вестник Дейли Експрес, като се базира на специалисти от лечебното заведение в клиниката Майо.

Слабостта и изтръпването на крайниците не са директни признаци на високи равнища на холестерол и не могат да служат за слагане на дефинитивна диагноза.

Според специалисти атеросклерозата поражда, когато артериите са запушени от мазнини, холестерол и други субстанции. Усещането за изтръпване в крайниците се появява, когато плаките се натрупат в артериите, водещи до мозъка.

Нивото на холестерола в кръвта може да се разбере единствено благодарение на кръвен тест. Според лекарите обаче неразбираемата тирада, краткотрайната загуба на зрение на едното око или проблемите с мускулите на лицето също демонстрират висок холестерол в кръвта.

Лекарите означават, че при доста пациенти равнищата на холестерола са повлияни от диета с високо наличие на наситени и транс-мазнини.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР