Внезапни наводнения и свлачища, предизвикани от проливни дъждове, причиниха смъртта

...
Внезапни наводнения и свлачища, предизвикани от проливни дъждове, причиниха смъртта
Коментари Харесай

Ужасяваща буря връхлетя Филипините, 47 загинали, десетки са в неизвестност

Внезапни наводнения и свлачища, провокирани от проливни дъждове, предизвикаха гибелта на минимум 47 души , в това число в тежко наранена южна филипинска провинция, където има опасения, че 60 селяни са изчезнали , оповестиха публични лица, съобщи Асошиейтед прес.

Н ай-малко 42 души са били отнесени от буйните наводнения и са се удавили

или са били наранени от цялостни с парчета кални свлачища в три града в провинция Магуинданао от четвъртък вечерта до петък, съобщи Нагиб Синаримбо, министър на вътрешните работи на петте провинции на мюсюлманския самостоятелен район, ръководен от някогашни сепаратистки партизани.

Други петима души починаха на други места

вследствие на тропическата стихия Налгае, която връхлетя източната провинция Камаринес Сур рано в събота, заяви държавната организация за реакция при бедствия.

Най-тежките последствия от бурята до момента са кално свлачище,

при което дъждовната вода влачи камъни и дървета, което погреба десетки къщи с до 60 души в село Кусионг в град Дату Один Синсуат в Магинданао, заяви Синаримбо по телефона за Асошиейтед прес, базирайки се на разкази на локални поданици, които са оживели след неочакваното наводняване и калното свлачище.

Единадесет тела, най-вече на деца,

са били изровени през вчерашния ден от спасители благодарение на лопати в Кусионг, сподели той.

Министърът заяви, че тежко съоръжение и повече спасители, в това число войска, полиция и доброволци, са били изпратени, с цел да засилят издирвателните и избавителните работи.

Крайбрежното село, което се намира в подножието на планина,

е налично по шосе, което разрешава през днешния ден да бъдат изпратени повече спасители, с цел да се оправят с едно от най-тежките бедствия, свързани с времето, което е сполетяло южната част на страната от десетилетия, сподели той.

Необичайно проливните дъждове наводниха няколко града в Магинданао

и отдалечените провинции в планински регион с блатисти равнини.

Бреговата защита разгласява фотоси на своите спасители, които газят в придошли до гърдите води, с цел да спасят възрастни хора и деца в Магинданао. Много от наводнените региони не са били наводнявани от години, в това число град Котабато, където Синаримбо сподели, че къщата му е била наводнена.

Налгае е 16-ата стихия, която връхлита Филипинския архипелаг тази година.

Десетки провинции и градове са в положение на паника от стихия, в това число столицата Манила, която може да бъде директно наранена по-късно през днешния ден, съобщи пред АП Висенте Манало, който управлява държавната метеорологична организация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР