Внезапен обрат във времето. Идват ледени навявания. Седмицата започва със

...
Внезапен обрат във времето. Идват ледени навявания. Седмицата започва със
Коментари Харесай

Внезапен обрат във времето, идват ледени навявания


Внезапен поврат във времето. Идват ледени навявания. Седмицата стартира със умерено време, само че ще приключи с виелици. Внезапен поврат във времето ще настъпи в края на новата седмица. Тя стартира със умерено време, само че
ще приключи с виелици и навявания.
В понеделник ще бъде най-вече слънчево, само че преди обяд тук-там в низините и котловините ще има мъгли или ниска слоеста облачност. Привечер от северозапад ще стартира ново нарастване на облачността. В Източна България ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, в София – към 6°.
В планините ще бъде най-вече слънчево.
Ще духа слаб и сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там, основно по южното крайбрежие, ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб вятър, най-вече от запад-югозапад. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 9°-10°.
Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 47 мин. и залязва в 16 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 4 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 8 мин. и залязва в 15 ч. и 25 мин. Фаза на луната: два дни преди новолуние.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца и денем едва ще се намали.
Във вторник ще духа слаб до сдържан вятър
от запад-северозапад. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността, съвсем без превалявания, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Дневните температури ще се покачат. В сряда вятърът още веднъж ще стане югозападен, в Източна България и северно от планините ще се усили. Главно в западната част на Горнотракийската равнина и в западния сектор от поречието на Дунав ще е съвсем безшумно и ще има условия за мъгла или ниска облачност, а дневните температури ще остават към 5-7°.
В останалата част от страната облачността ще
е раздрана, в планинските региони ще доминира слънчево време; оптималните температури там ще са към и над 10°. В четвъртък облачността бързо ще се усили. В Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а тук-там ще превали дъжд. Температурите в Югоизточна България, където през по-голямата част от деня вятърът ще остане югозападен, към момента ще са високи, само че от северозапад ще става студено. В петък ще доминира облачно време,
преваляванията ще продължат.
С превръщане напразно от изток-североизток, температурите на всички места ще се намалят и в Предбалкана и във високите полета в Западна България, а през нощта против събота и в Централна Северна и Североизточна България, дъждът ще минава в сняг. Ще има условия за виелици и навявания.
В събота ще бъде прохладно и относително студено.
Облачността ще остане забележителна, само че преваляванията ще са на малко места, ще отслабнат и ще стопират. В неделя вероятността за превалявания понижава още, ще има повече разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад, по-късно денем и ще се усили. Минималните температури ще са по-ниски, дневните ще останат без основна смяна.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР