Внесохме Закона срещу колекторите последователно в 3 парламента. Досега не

...
Внесохме Закона срещу колекторите последователно в 3 парламента. Досега не
Коментари Харесай

Мая Манолова: Нинова лобира в полза на банки и фирми за бързи кредити

" Внесохме Закона против колекторите поредно в 3 Народното събрание. Досега не го одобряваха. Сега импортираният от Нинова закон, вместо да пази хората, е лобистки в интерес на банките и компаниите за бързи заеми. За задълженията към тях правила и надзор няма да има. Утре ще внесем мнението си по закона на министерството. Ще покажем хора, потърпевши от бирниците поради неналичието на правила. Ще внесем, обаче, още веднъж и нашия закон. Нека преписват, само че да не пропущат най-важните текстове за отбрана на хората ". Това написа на страницата си във фейсбук Мая Манолова.

По-рано през днешния ден от придвижването оповестиха, че на следващия ден (14.02.2022 година, понеделник) от 11:00 ч. на пл. " Независимост " пред постройката на Народното събрание Манолова и жители, потърпевши от колекторски компании с заеми от банки и компании за бързи заеми, ще дадат брифинг по отношение на импортирания от Корнелия Нинова законопроект за колекторските компании. След което ще внесат мнението си по законопроекта в Министерски съвет и в Министерство на стопанската система и промишлеността, както ѝ направения от тях закон против колекторските компании, импортиран в 44-ия, 45-ия и 46-ия парламент.

" Законопроектът е качен за публично разискване от Министерството на стопанската система и промишлеността. Според мнението на Изправи се.БГ, потребителски организации и специалисти, законопроектът е лобистки в интерес на банките и компаниите на бързи заеми, като изключва отбраната жителите при събирането на задължения от финансовите институции от обсега на закона. Задълженията от банки и бързи заеми са 70% от всички задължения, събирани от колекторите ", се споделя в известието на придвижването на някогашния омбудсман.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР