Внасянето на повече светлина в дома ни може да го

...
Внасянето на повече светлина в дома ни може да го
Коментари Харесай

7 начина да направим дома си по-светъл през октомври

Внасянето на повече светлина в дома ни може да го направи по-просторен и по-приветлив, може да усъвършенства настроението и творчеството на и да окаже мощно влияние върху живота ни. Особено през есента и зимата, когато денят е по-кратък, а слънчевите лъчи по-малко. А колкото и да не ни се желае лятото свърши.

Ето седем дизайнерски трика, които ще ви оказват помощ да постигнете това, някои от тях можете да употребявате незабавно!

Увеличете оптимално естествената светлина 

Използвайте транспарантни или светли пердета, с цел да позволите на повече слънчева светлина да прониква в пространствата. И освен това - заменете тежките и плътни материи, като кадифето да вземем за пример, които блокират слънчевата светлина, с леки памучни и ленени.

Ако ви следва ремонт, можете да помислите за монтиране на по-големи прозорци или даже да извършите нови прозорци на местата, където няма естествена светлина, в случай че е допустимо, несъмнено.  Възползвайте се оптимално от огледалата

Поставете огледала на стратегически места, с цел да отразяват естествената светлина и да основават заблуда за повече пространство. Разположете ги против прозорците, с цел да отразяват светлината по-дълбоко в стаята. Изберете рамки за огледала, които да отразяват стила на дизайна ви и в същото време да укрепват общата бляскавост.Интелигентно осветяване

Комбинирайте интелигентно цялостното (или така наречен околно осветление) с работното и акцентното, с цел да осигурите добре осветено пространство денем и нощта. Използвайте висящи лампи, полилеи и стенни аплици, с цел да придадете бляскавост на различните зони.
Изберете осветителни тела с отразяващи повърхности, които могат да подобрят разпределението на светлината. Светли стени

Изберете светли и неутрални цветове на боята за стените, таваните и тапицерията на мебелите, с цел да увеличите оптимално отразяването на светлината. Меките, бледи нюанси могат да основат чувство за шир целия ни дом. Можете да употребявате и багра с емайл, която ще отразява повече светлина, отколкото матовата багра, поучават специалистите по интериорен дизайн. 

 

Висококачествени гланцови покрития 

Изберете гланцови или отразяващи покрития за мебели, шкафове и декоративни детайли, с цел да отразяват светлината в стаята. Включете стъклени, акрилни или огледални мебели, с които освен ще увеличите светлината, само че и ще постигнете грациозност.  Отворени пространства

Създайте отворени пространства и премахнете ненужните стени, с цел да позволите на светлината да минава свободно от една зона в друга.
Ако желаете да запазите чувството за разделяне, можете да помислите за отворени лавици или стъклени загради.  

Обърнете внимание и на разположението и подредбата на мебелите, с цел да сте сигурни, че позволявате на светлината да се движи свободно и да осветява всяко кътче.Светоотразяващи настилки

Използвайте подови настилки в светли цветове, като да вземем за пример ярко дърво или теракот, с цел да увеличите естествената светлина. Може да изберете и такива с гланцово покритие, с цел да увеличите отразяването на светлината.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg