Внасяме предложение в Министерски съвет за обявяване на форсмажор във

...
Внасяме предложение в Министерски съвет за обявяване на форсмажор във
Коментари Харесай

Внасят предложение в МС за обявяване на форсмажор във връзка с войната в Украйна

Внасяме предложение в Министерски съвет за оповестяване на форсмажор по отношение на войната в Украйна. То ще важи от 24 февруари до края на март и ще се отнася за всички браншове в българската стопанска система.

Това заявивицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова на среща с представители на Камарата на строителите в България в отговор на тяхното гледище за регламентиране на настъпване на форсмажорни условия по контракти поради военните дейности в Украйна.

По време на срещата Камарата на строителите в България настоя още квотите за стомани за строителството за второ тримесечие от Украйна и Русия да бъдат трансферирани към Турция, Индия или други страни производители, с оглед незабавно обезпечаване на нужното количество от тези артикули на локалния пазар. Вицепремиерът Нинова се ангажира за подпомагане.

Представителите на Камарата срещнаха още вицепремиера с нуждата от незабавното индексиране на настоящите контракти с обществени възложители. „ Индексацията към този момент е закъсняла, браншът е в колапс. Ако...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР