Внашите тела протеините са отговорни за създаването на по-големи и

...
Внашите тела протеините са отговорни за създаването на по-големи и
Коментари Харесай

Какво представлява креатинът и как влияе на организма

Внашите тела протеините са виновни за основаването на по-големи и по-силни мускули . В човешкото тяло се срещат най-малко 10 000 разнообразни протеини и креатинът е един от тях.

Може би сте чували някой да приказва за веществото по отношение на тренировките. Или пък някой във вашия живот е решил да стартира да приема креатинови добавки.

Но какво съставлява приемът на креатинови добавки и по какъв начин работи той? Ето какво би трябвало да знаете за аминокиселината, в това число какъв брой би трябвало да приемате, с цел да подобрите тренировките си за опозиция, мускулната мощ, успеваемостта на упражненията, мускулната маса и други

Какво съставлява креатинът?

Креатинът е аминокиселина, която оказва помощ на мускулите да създават повече сила. Според Кливландската клиника аминокиселините се смятат за " градивните детайли на протеините ".

Около половината от запасите на организма от креатин идват от протеините в диетата на индивида. Това включва богати на протеини храни, като да вземем за пример:
Червено месо (свинско, телешко и говеждо)Морски блага (риба и ракообразни)Животинско мляко (краве, козе и овче мляко)
Останалият креатин в организма се създава по натурален път в черния дроб, бъбреците и панкреаса, съгласно Кливландската клиника. Около 95% от креатина в организма се намира в мускулните кафези, съгласно Healthline.

Въпреки че креатинът се среща естествено в организма, аминокиселината може да се приема и като добавка.

Какво прави креатинът?

Креатинът оказва помощ за възстановяване на здравето и покачва спортните достижения.

В организма креатинът се съхранява като " фосфокреатин ". Тази форма на веществото се употребява за енергийно натоварване. Креатинът оказва помощ на скелетните мускули да се свиват или разгъват.

Когато спортувате, креатинът оказва помощ за построяването на мускулна мощ и поддържа притока на сила, с цел да продължите да се движите. Креатинът поддържа вашата устойчивост, като дава приливи на сила.

Ето за какво доста хора избират да одобряват добавки с креатин, изключително в случай че се занимават със " силови спортове " като бодибилдинг, битка, хокей или футбол, съгласно Кливландската клиника.

Освен това някои изследвания са открили, че креатиновите добавки могат да оказват помощ за възстановяване на когнитивните функционалности, изключително при хора над 60-годишна възраст. Това включва подкрепяне на краткосрочната памет и невропротекция.

Колко креатин би трябвало да одобрявам?

Според клиниката Майо панкреасът, черният дроб и бъбреците създават почти 1 грам креатин дневно. В диетата си получавате към 1 до 2 грама креатин, като консумирате богати на протеини храни.

Ако желаете да приемате креатинови добавки, дозата ще бъде друга според от индивида и повода, заради която желае да ги приема. Препоръчителната доза е сред 2 и 5 грама креатин дневно.

Ако приемате прекалено много креатин, може да изпитате странични резултати, като гадене, диария, конвулсии и мускулни болки. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР