VMware, глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите

...
VMware, глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите
Коментари Харесай

VMware разширява бизнеса си в България

VMware, световен водач в областта на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес подвижност, чества 10 сполучливи години на българския пазар. За този интервал VMware е нараснала екипа си в България близо четири пъти, трансформирайки се в един от най-големите вложители в ИТ промишлеността в района. Офисът в София е главен хъб за разработки и нововъведения на компанията в район ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и е измежду топ три основни стратегически развойни центрове за VMware в международен мащаб. Организацията възнамерява да удвои потенциала си до 1500 души в идващите няколко години.

Иновациите - в основата на българските разработки

С хетерогенен екип от гении от над 10 националности, в офиса тук се основават основни артикули и решения за потребностите на някои от най-големите международни компании. Специалистите в София разполагат с богата експертиза в региона на виртуализацията, ръководството и автоматизацията на виртуални инфраструктури, възобновяване на данни при злополучие, анализиране на огромни масиви от данни и други.

Успехът на основания през 2005 година център за професионални софтуерни услуги и персонализирани решения (PSCoE) в България е един от факторите за положителните резултати на компанията в района. Същата година в София отваря порти и лаборатория за нововъведения с развойна активност в областта на технологии с отворен код (Open Source) и Интернет на нещата (IoT).

В допълнение към съществуващите благоприятни условия за кариерно развиване в региона на осведомителните технологии, създаването на артикули и решения, оценката на качеството и техническата документи, екипът в София разпростира експертизата си и в посока бизнес интервенции – оформят се профилирани екипи със задълбочени познания в региона на финансите, бизнес анализите и бизнес интелиджънс (BI). Всичко това трансформира VMware България от чисто развойно звено в стратегически мултифункционален хъб с богато портфолио от артикули, персонализирани решения и необятен набор от оперативни и бизнес действия.

„ Екипът в България има основна роля в създаването на артикули и услуги, които оказват помощ на клиентите ни да са по-ефективни и конкурентноспособни. Изминалото десетилетие сподели, че VMware България е в основата на новаторските технологии, с които вършим цифровата промяна на бизнесите на клиентите ни допустима. Планираме да продължим вложенията си в района. Наистина се вълнувам за идната вълна от достижения на екипа ни тук “, показа по време на визитата си в София Пат Гелсингър, основен изпълнителен шеф на VMware.

„ През последните 10 години VMware България се трансформира в един от най-стратегическите и сполучливи екипи на VMware на световно равнище. През годините развихме дълбока бизнес и софтуерна експертиза и с помощта на това работим по едни от най-иновативните решения на компанията “, разяснява Диана Стефанова, ръководещ шеф на развойните центрове на VMware за България и EMEA. „ Имаме за цел да превърнем офиса тук в още по-атрактивна локация за български и непознати експерти, които да работят и живеят в София. Занапред имаме още по-амбициозни проекти и с неспокойствие чакаме идващото десетилетие “.

VMware България - желан шеф

VMware България притегля гении от целия свят с помощта на опциите за работа по високотехнологични планове с световен принос и разнородни стратегии за личностно и професионално развиване. През годините компанията е отличавана с редица влиятелни самопризнания от състезания на Forbes, Computerworld, БАИТ, WebIt и други за своята политика на корпоративна обществена отговорност, стратегиите за развиване на гении, качеството на артикули, вложенията в образованието и обществото, и други.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР