ВМРО настоява незаконната сеч в градските паркове да стане криминално

...
ВМРО настоява незаконната сеч в градските паркове да стане криминално
Коментари Харесай

Воеводите искат затвор за сеч в парковете

ВМРО упорства противозаконната сеч в градските паркове да стане престъпно действие.

Евродепутатът Ангел Джамбазки, общински съветници и кметове от Вътрешна македонска революционна организация са изготвили план за изменение в Наказателния кодекс, в който плануват противозаконната сеч в градските паркове да бъде криминализирана.

" Години наред парковете в урбанизираните територии не попадат в обсега на член 235 от Наказателен кодекс. И по този начин се оказва, че тези, които изсичат непозволено, транспортират и съхраняват дървесина, добита без позволение от парковете в обитаемоте места, се разминават без никакво наказване. Изготвеното предложение и претекстовете към него са ориентирани точно в посока на решение на този юридически, а и публичен въпрос ", изясняват воеводите.

Според Вътрешна македонска революционна организация сигналите за противозаконна сеч в градските паркове са стоици. В същото време причинителите се разминават нормално с санкции, които по този начин и не заплащат. Това провокира извънредно отрицателен публичен резултат - декари паркови дървета изчезват, а въздухът в градовете става все по-мръсен. Патриотите показват и образци - " Западен парк ", " Северен парк " в София, парк " Аязмото " в Стара Загора, " Кайлъка " в Плевен, Шумен и други.

Основният мотив на Вътрешна македонска революционна организация за криминализирането на този пит действие е, че системността на тези феномени и вредите, които се нанасят на зелената система, са с висока социална заплаха. Следователно единственият метод е криминализирането, с цел да могат полицията и прокуратурата дейно да погнат бракониерстващите, показват още патриотите.

Припомняме, по-рано през днешния ден беше установен следващ случай на противозаконна сеч в столичния парк " Западен парк ". По думите на жителите от кварталите в региона ромите непрекъснато се изсичат дървета от парка.

" Още като общински консултант се борих за криминализиране на противозаконния рандеман на дървесина от градските паркове. Всяка община има своите наредби, само че те се оказват неефективни по отношение на една част от популацията - тези по гетата, които имат парка за бащиния и изсичат стотици кубици дървета на година. Такова е и мнението на доста общински съветници и кметове, които също упорстват за криминализиране на тази сеч и за твърди ограничения по отношение на бракониерите. Мисля, че е извънредно време да се реши този въпрос, по тази причина и с сътрудници от локалната власт, и с народни представители предлагаме този законопроект. Убеден съм, че и останалите парламентарни групи в последна сметка ще го поддържат, тъй като в случай че я караме по този начин, скоро няма да останат паркове в някои общини ", безапелационен е евродепутатът Ангел Джамбазки.

Общинският консултант и ръководител на групата на патриотите в Следствен отдел към окръжна прокуратура Карлос Контрера също съобщи, че концепцията не е нова. " Вероятно някой ще се изкаже срещу с някакви официални причини. Като общински консултант имам вяра, че това е и мнението на забележителна част от локалната власт. Ето за какво упорствам да се одобри тази корекция в Наказателен кодекс и да се осъждат дейно на отнемане от независимост лица, които секат нелегално в парковете. Виждате, през последните месеци София пропищя - всеобща сеч в Западен парк, всеобща сеч в Северния парк... Имаше доста репортажи. Циганите от гетата секат поголовно, горят или продават тази дървесина. После се чудим за какво има замърсяване на въздуха. Досега не ги стряскаха санкциите, само че мисля, че след приемането на предлагането на Вътрешна македонска революционна организация и след осъждането с ефикасни присъди на няколко такива разбойници, ще ограничим до най-малко унищожаването на парковете. "

Очаква се измененията да влязат в действие до началото на идващия зимен отоплителен сезон. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР