Женският футбол и женското съдийство се развиват с много бързи

...
Женският футбол и женското съдийство се развиват с много бързи
Коментари Харесай

Кристина Георгиева, футболен съдия: Женският футбол и женското съдийство се развиват с много бързи темпове  

Женският футбол и женското съдийство се развиват с доста бързи темпове. Все повече FIFA и UEFA предизвикат и подтикват развиването на женския футбол като обезпечават доста средства и има доста стратегии за поощряване развиването на женския футбол и на женското съдийство. Това сподели в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “ футболният арбитър и офицер от Столична дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Кристина Георгиева.

 

Става арбитър инцидентно след покана от страна на собствен другар и дълго време обмисля дали да одобри поради предубежденията към футболните съдии. " Никой не желае да бъде хулен и нагрубяван от самото начало, каквато е презумпцията за футболен арбитър. Затова отхвърлих изрично, само че в следствие, след дълги убеждения пробвах и в действителност ми хареса. И до ден-днешен не е спирало да ми харесва, а в противен случай с всеки ден от ден на ден и повече ми харесва да бъда футболен арбитър. “

 

За да бъдеш футболен арбитър се изискват комплекс от неща – с изключение на физическата подготовка има и психическа и ментална конфигурация, както и тактическа конфигурация и подготовка, проучване на тимовете и футболисти, описа още тя. " Съдията, както всички спортисти, минава през върхове и спадове на своето показване, надлежно съдиите също позволяват неточности, тъй като са хора. И психическата подготовка е значима тъкмо за тези тежки моменти когато допуснеш неточност да можеш да продължиш със идващия си мач и да си по-добър, “ показа тя.

 

За Кристина Георгиева отговорността след приемането на признанието арбитър № 1 за 2023 година е по-голяма и я кара още повече да работи върху себе си, с цел да бъде по-добър арбитър. Според нея от време на време съдията би трябвало да се преценява с чувството и духа на мача, а не са съблюдава буквата на закона, изясни още тя и добави, че реферът не би трябвало да бъде основното настоящо лице в един мач.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР