ВМРО избира ново ръководство на партията на извънреден конгрес. Той

...
ВМРО избира ново ръководство на партията на извънреден конгрес. Той
Коментари Харесай

ВМРО избира ново ръководство на извънреден конгрес

ВМРО избира ново управление на партията на ексклузивен конгрес. Той е призован поради незадоволителните резултати на последните парламентарни избори.

След като през ноември предходната година за трети следващ път Вътрешна македонска революционна организация остана отвън Народното събрание, оставка подаде цялото управление на партията.

В началото на февруари водачът ѝ Красимир Каракачанов разгласи, че е настъпило времето за по-сериозно ангажиране на по-младото потомство във Вътрешна македонска революционна организация, което е натрупало политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт, с цел да върне организацията там, където и е мястото. А точно в институциите, които разполагат със законовия механизъм да обличат идеите в действителна държавна политика.

Без да излиза в политическа пенсия, той предложни отпред на групировката да застанат трима съпредседатели - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, както и понижаване на Организационния съвет и Изпълнителния комитет.

Дали предложенията ще бъдат утвърдени, ще реши изключителният конгрес през днешния ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР