ВМРО и ДПС за момента водят класацията на партиите с

...
ВМРО и ДПС за момента водят класацията на партиите с
Коментари Харесай

ВМРО и ДПС водят с най-големи разходи за медийна кампания за вота

ВМРО и Движение за права и свободи за момента водят класацията на партиите с най-високи разноски за предизборна акция в медиите. За първите 10 дни от пропагандата за локалния избор двете партии са платили по подписани контракти с медии надлежно 106 826.5 лева и 105 130 лева Официално оповестените разноски на партиите за акция в медиите дотук са общо 756 356 лева, като най-сериозно финансиране е привлякла тв Канал 3.

Това демонстрира разбор на " Отворен парламент "   за регистрираните разноски за предизборна акция в медиите към 6 октомври. Платформата следи подписаните контракти от 47 национални и районни медии, само че не всички от тях извършват законовото обвързване да афишират подписаните контракти, има и договори, които са оповестени без финансова част. До момента такива контракти са отчели 27 от следените медии, 15 медии нямат или не са разгласили контракти с партиите (bTV, Nova, Алфа тв,  вестниците " Труд ", " Дума ", " Монитор ", " Телеграф ", " Борба ", " Черно море ", " Старозагорски вести ", " Дневник " и " Капитал ", агенциите BGnes.com, Novini.bg).Вестник " Сега " също няма подписани контракти за кампанията.

Българска социалистическа партия, която има проблеми с връщането на надвзетите дотации, заемат третото място в класацията за политическа реклама, като досега имат подписани контракти за  96 117 лева, следва ГЕРБ със 74 709 лева Инициативният комитет зад Мая Манолова е на 8-а позиция с 33 480 лева по платени контракти с медии, като изпреварва " Воля " (32 180 лева.) и " Атака " (31 330 лева.). 16-и в листата с 8000 лева разноски е строителният бизнесмен и очевидец по делото против Десислава Иванчева - Александър Ваклин, който се опитва за самостоятелен общински консултант. Справката сочи, че всичките 8000 лева, дадени от Ваклин, са платени по контракт с " Канал 3 ". 

С контракти за 128 783 лева " Канал 3 " сега води по приходи от предизборната акция, като тук с най-големи контракти са Вътрешна македонска революционна организация (35 000 лева.) и Движение за права и свободи (30 000 лева.). Втората по размер финансиране предпочетена медия от двете партии е Българска национална телевизия. ГЕРБ е разпределила финансирането на доста медии, с максимален дял е Българска национална телевизия с 12 633 лева При Българска социалистическа партия с максимален дял във финансирането е Дарик радио (20333 лева.), Мая Манолова е заложила на контракти с 24 часа, dir.bg и Дарик.

САМО НА ДУМИ

Справката демонстрира, че поръчката на премиера Бойко Борисов ГЕРБ да не дава на никого пари за реклама на тези избори явно е забравена. Преди месец във връзка абсурда с оповестените от ПИК фотоси Борисов сподели следното: " Ние като партия сме дали от партийната дотация по 10 000 лв. на всички медии на евроизборите. Сега ние не даваме на никото за политическа реклама - по този начин съм разпоредил. ПИК няма да получи пари от нас за идващите избори, в случай че това питате. Но няма да дадем и на другите медии, тъй като смятам, че доста от тях прекаляват в доста други сфери. Единственото, което можем да създадем и си е наше право е да не им отпускаме пари за политическа реклама. Точка. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР