Вмомента няма никаква причина да се променят правилата за здравна

...
Вмомента няма никаква причина да се променят правилата за здравна
Коментари Харесай

Ще има ли локдаун или масово носене на маски заради COVID-19: Отговорът на акад. Денков

Вмомента няма никаква причина да се трансформират разпоредбите за здравна сигурност и да се постановат каквито и да е ограничавания.

В обичайното си месечно изявление в обществената мрежа Facebook през днешния ден министър-предсе дателят акад. Николай Денков изрично опроверга популяризираните в интернет неистини за иден локдаун или всеобщо носене на маски поради COVID-19. 

Акад. Денков напомни, че още през предходната година беше признат народен проект за справяне с пандемията, в който ясно са разказани знаците, при които е належащо въвеждането на спомагателни ограничения. Един от основните знаци е натовареността на лечебните заведения, а все още няма никакви сигнали за претоварване на здравната система. Страната ни продължава да се намира на най-ниския стадий на реакция съгласно епидемиологичните индикатори, оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет. 

„ Няма никаква причина да се търси развиване в друга посока “, съобщи още министър председателят и прикани българските жители да се осведомят по тематиката единствено от публични източници. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР